New England Patriots az én szememmel

Kinek kell izgulni a keretzáráskor?

2021. augusztus 30. - topin

Hamarosan megkapjuk a Patriots végső rosterét, amivel nekivág a csapat a 2021-es szezonnak. A legtöbb hely már elkelt, de azért vannak nyitott kérdések a hátsó sorokban.

47 játékos helyét nagyon biztosnak veszem, így mindössze hat kiadó helyért lehet szerintem csata a kivágások napján.

pats_roster.jpg

Nézzük ki ez a 47:

QB: Newton, Jones
RB: Harris, White, Stevenson, Taylor
WR: Agholor, Bourne, Meyers, Olszewski
TE: Smith, Henry, Asiasi
OL: Wynn, Onwenu, Andrews, Mason, Brown, Karras, Cajuste, Herron

DL: Godchaux, Guy, Barmore, Wise, Davis
OLB: Judon, Van Noy, Uche, Perkins,
ILB: Hightower, Bentley
CB: Gilmore, JC Jackson, Jones, Mills, Wade
S: McCourty, Dugger, Phillips, Bryant

ST: Slater, Bethel, Davis, Cardona, Folk, Bailey

Ők azok, akik biztonságban érezhetik magukat. Meglepődnék, ha közülük valaki elhasalna az utolsó szalmaszálban. Azonban van két név a felsorolásban, akik lehet valamilyen listán kezdik a szezont. Stephon Gilmore még nem edzett idén és a szerződésével is vannak problémái, míg Myles Bryant összeszedett egy sérülést, ami lehetett akár a Wade trade katalizátora is.

Amennyiben ők nem tudnak az 53-ba kerülni, IR//PUP vagy akár trade miatt, akkor a poszton jelenleg buborékban lévőknek jut a helyük.

A buborék, aki hat helyért küzd:

Ez a két srác pedig Joejuan Williams és D'Angelo Ross. Williams azért van nálam buborékban jelenleg, mert Wade érkezése kihathat rá is, illetve akár cserélhető is lehet, ha másokat favorizálnak a poszton. Amennyiben a meglévő öt cornerback mellé kerülne be valamelyik, akkor máris csak öt kiadó hely marad.

Brandon Bolden nagy eséllyel pályázik az egyikre ezek közül. Igaz ő sem nagyon látott pályát az előszezonban, így nehéz megítélni a helyzetét. A tudását ismerjük, az nem kérdéses. A stáb gondolkodása vele és a poszttal kapcsolatban az, ami megkérdőjelezi a csontnélküli helyét.

Brian Hoyer kiváló mentora lehet továbbra is Mac Jonesnak, de nem tudom a sok kiegyenlített poszt kapcsán akarna-e Belichick egy kvázi edzőt a rosterre rakni, amikor a pályára kerülésének esélye az nulla. Akit kiszorít, az viszont biztosan kapna értékes lehetőséget az év során.

Akinek nagyjából borítékolható a helye, de azért minimális esély van a kimaradásra, az Jakob Johnson. De őt azért inkább bele számoljuk, mint kifele. Vele már nagyon nem is marad kiadó hely, ha az eddig felsoroltakat is visszük magunkkal.

Pedig még csak most jön N'Keal Harry és Kristian Wilkerson. Kettőjük közül az egyik nagy eséllyel bent lesz az 53-ba. Én Harryre szavaznék, aki utána megy sérült listára és a gyakorlóból mondjuk Wilkersont hozzuk addig a helyére.

Ha Williams, Bolden, Hoyer, Johnson és Harry is befér az elképzelésekbe, akkor már csak egy hely kiadó. És ha nincs betonbiztos helye a nyáron szerződtetett Henry Andersonnak, akkor azt most ki is osztom neki. Sokszor volt pályán olyan időszakban, ahol már csak perememberek jutnak szóhoz. De ez szólhat a DLine telítettségének is akár. Kicsi esélyt a halott pénz ellenére azért látni a szakírók szerint, de én inkább beszavazom őt is.

Így viszont nem jutott hely például Anfernee Jenningsnek. Kizártnak tartom hogy idejekorán lemondanánk róla, főleg mert idén mentorokkal is fejlődhet végre. Mivel azonban eddig elkerülte a pályát az előszezonban, azt gondolom őt sérült listára rakjuk és egy évet combosodhat mire szerepet kap. Vagy nem jön Hoyer vagy Bolden és akkor befér a keretbe ő is.

Ha nagyon hiányoltatok volna egy közönségkedvencet, akkor most ő jön soron. Chase Winovich biztosan nem lesz cut. Azonban jelenleg annyira minimálisnak tűnik a szerepe, hogy nem tartom kizártnak az elcserélését. Judon, Uche, Van Noy és Perkins is több funkciós játékos és megoldják a pass rush feladatokat, ráadásul futás ellen is jól dolgoznak. Winonak tehát nagyon szituációs játékok juthatnak csak, azokban viszont tündökölhet, mert most a belső nyomás is érkezik majd a QB-ra. Ha nem cseréli el az öreg, akkor fix helye van neki is.

Még mindig vannak páran, akik eséllyel pályáznak a kerettagságra.

Harvey Langi példának okáért a McMillan által szabadon hagyott pozira tökéletes opció lehetne. Na de a felsoroltak közül melyik az a játékos, akiről lemondunk a javára? Ugyanez vonatkozik Brandon Kingre is. A speciális egység ászai a fedélzeten vannak, nem tudom King érhet-e többet egy sokoldalúbb játékosnál ebben a felhozatalban. Ráadásul amennyiben Bolden is 53-as, akkor az megint konkurencia neki.

Matt LaCosse is befuthat az utolsó helyre, de itt is az a kérdés mint Langi esetében. Kiről mondunk le a kedvéért?

James Ferentz a kilencedik OLineman lehetne, de annyira sokoldalú az az egység is, hogy szerintem gyakorlónál többre nem futja majd neki. De azért kicsi esélye van.

Tashawn Bower nevét kell megemlíteni, de ahogy Ferentz, úgy ő is inkább a veszett fejsze nyelébe kapaszkodik. Ezt a nyelet pedig nem fogja, max csak látja Adrian Colbert, aki a Wade csere miatt szintén csökkent esélyekkel bír. Persze egy Bryant sérülés nyithat neki is kiskaput, még ha elég kicsi is az a kapu jelenleg.

Byron Cowarton se kapu, se fejsze nem segít, nagy eséllyel sérült listára kerül, mert előzni ennyi kihagyás után semmi esélye nincs senkit a depht charton.

Ha saját szívemre hallgatok és nem lesz csere, akkor Williams, Winovich, Harry, Bolden, Jakob Johnson és Henry Anderson az a hatos, akik a 47 biztos emberhez csatlakoznak. Jennings pedig IR listára kerül.

Nagy kérdés és tisztábban látnánk, ha tudnánk mennyi QB, RB, TE képezi a stáb elképzelését, mert amennyiben itt két-három hely is felszabadul, akkor máris látszik a fény az alagút végén, ha az 53-as rostert szeretnénk összehozni. Ezért is utaltam arra az egyik facebook csoport bejegyzésben, hogy itt nem a poszton belül versengenek már a srácok egymással.

Egy nap múlva okosabbak leszünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://newenglandpatriots.blog.hu/api/trackback/id/tr9516675166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása