New England Patriots az én szememmel

Draft kitekintő és esélylatolgatás 2.rész - A roster és a needek

2021. március 30. - topin

Alaposan betömködte Bill Belichick a lyukakat a keretben, így pedig abban a helyzetben találtuk magunkat, hogy bizony érzékeny veszteségeket fogunk elszenvedni a szezonnyitásig. Már most nagyon telített a roster, ráadásul van 10 draft pick is a tarsolyunkban és UDFA játékosok is oda szoktak érni a végelszámolásnál.

Szóval nézzük, hogy állunk most posztonként?

pats_roster_kep.jpg

 

 Irányítók:

Cam Newton, Jarrett Stidham, és a kiválasztott újonc QB

Rosterre kerül : 3
Elfoglalt helyek: 3/53

Minden jel szerint ez a roster most úgy lett felépítve, hogy egy újonc irányítóért mozoghassunk. Kimaxoltuk a szabadügynök piacot, telítettük a rostert és egy olcsó de hosszabb távon is megoldást jelentő újonc kezébe tehetjük a gyeplőt ezzel a garnitúrával. Tavaly is bizonytalan volt ez a poszt, emiatt 3 irányítót vittünk magunkkal, és ez simán benne van idén is. Viszont ennek nagyon fájó áldozata lesz a többi posztot tekintve. Esetleg az újonc training camp teljesítményét látva, a csapat lemondhat Stidhamről egy a szezont tekintve értékesebb és több snapet kapó játékos javára. Ugye jó esetben a 3.számú QB egyáltalán nem fog labdába rúgni. Ha meg rá lenne szükség, akkor azt talán tudjuk is pótolni év közben is.

Bár valahol legbelül még reménykedem benne, hogy lenyomja Newtont és ő lenne az aki távozna, ha esetleg csak 2 irányítóban gondolkodna a mester. Igaz ez esetben nem lenne mentor a poszton, és a Dead Money is nagyobb, szóval jó eséllyel rosteren találjuk majd a korábbi MVP-t mindenképpen.

 

Futók:

Damien Harris, Sony Michel, James White, J.J.Taylor és egy újonc

Rosterre kerül: 5
Elfoglalt helyek: 8/53

Michel opciója most úgy tűnik nem lesz lehívva, hiszen nézegettünk veterán futókat is, így a pótlásról már most gondoskodhat a mester. Ráadásul egy évet padoznak az újoncfutóink, így ez nagyon adná magát, mint lehetséges poszt az egyik választásunknak.

Burkhead visszaigazolása esetén nincs hely újoncnak, vagy akkor gyakorló csapatba próbálnánk csempészni Taylort, vagy elcserélnénk Michel-t még a szezonkezdés előtt.  Bolden pedig egyszerűen nálam fér fel nálam a listára, hiába van jelentős ST szerepe.Így még spórolunk is egy kicsit.

 

Elkapók:

Julian Edelman, Nelson Agholor, Kendrick Bourne, Jakobi Meyers, N'Keal Harry, Gunner Olszewski vagy újonc elkapó és Matthew Slater

Rosterre kerül: 7
Elfoglalt helyek: 15/53

Itt voltam a legnagyobb bajban, mert az érkezett két új játékos helye fix és vélhetően Meyers is biztosnak tűnik. Viszont Jules és Harry is kérdéses egyelőre. Egyiknél az egészségi állapota, másiknál a trade pletykák adnak alapot arra, hogy esetlegesen ne legyen a végső keretszűkítésnél számításba véve. Edelman esetében ez inkább egy IR lista lehetne inkább, mint cut. Harry esetében pedig egy draft előtti cserében bíznék, akkor lenne értelme az első 2 napon ide húzni, mert ha se Ő, se Jules nem lesz, akkor az Agholor, Bourne, Meyers triótól nem dobok egy hátast. Én azért reménykedem, hogy mindketten itt kezdik a szezont, de ha távoznak, akkor mindenképpen kell valaki a draftról ide, aki pályára is kerül. Ha maradnak, akkor az újonc nem sok snapet tud kiharcolni magának, ezért ebben az esetben nem áldoznék rá komolyabb picket. Már eleve a remélt sok 2 tight endes felállás miatt sem. Ez utóbbi egyébként azt is jelentheti, hogy nem 6+1, hanem 5+1 WR kerül az 53-as rosterre. Slater helye ugye betonbiztos, és papíron elkapó, így ide számolom. Ha csak 5 WR fér el rajta kívül a keretben, akkor Olszewski is aggódhat rendesen, mert ha ő is benne van a csomagban, akkor csak négyen maradnak, akiket számításba lehet venni a playbook kapcsán.

Smith és Wilkerson aligha fér oda a tűzhöz.

 

Tight Endek:

Jonnu Smith, Hunter Henry, Devin Asiasi, Dalton Keene, újonc FB

Rosterre kerül: 5
Elfoglalt helyek: 20/53

Meglepődnék ha draftolnánk még valakit ebbe a sorba, vagy inkább úgy fogalmazok, ha Keene átkerülne fullbacknek és Johnson, Vitale párost kiszorítja a rosterről, akkor talán draftolhatunk valami hátsó körös embert, de 53-ba semmi esélye nincs bekerülni, max a Practice Squadba.

Viszont a futójátékunk segítése miatt a full back poszt kiemelten fontos lenne, ezért nem hagyhatunk ki egy nálunk fontos láncszemet. De Johnson engem nem győzött meg, Vitale meg drága lenne. Így reménykedem Keene szerepvállalásában és ezzel mentenék egy rosterhelyet a védelembe. Ha nem ez valósulna meg, akkor például Ben Mason draftnak tudnék örülni. Nagyobb potenciál van benne mint a Johnson, Vitale párosban együtt és pickünk is ezer millió van, és mindet nem tudjuk elcserélni, ráadásul spórolás is lenne.

 

Támadófal:

Isaiah Wynn, Michael Onwenu, David Andrews, Shaq Mason, Trent Brown, Justin Herron, Ted Karras, Yodny Cajuste vagy egy 4.körös újonc guard

Rosterre kerül: 8
Elfoglalt helyek: 28/53

Legszívesebben 9 embert vinnék, a felsoroltak mellé hoznék  3.- 4.körös guardot - attól függően melyik pick marad meg a felcsere kapcsán - aki majd hasznos eleme lehetne a falnak idővel.  Eleve Karras egy évre jött csak, így kell a jövőben invesztálni a posztra és tanuljon csak egy évet a padon a fiatal. Ha Cajuste egészséges, akkor viszont nem fér el ide senki és Herron is inkább guardként jöhet csereként, természetesen Karras után csak, mert Cajuste plafonja azért jóval magasabban van nála a swing tackle posztot nézve.

A másik kimenetel, amit ide eltudok képzelni az egy magasan kihúzott Tackle, aki most aklimatizálódik, jövőre meg vagy Brown vagy Wynn helyét átveszi. Attól függően melyiket tartjuk meg. Wynn opciója sem betonbiztos, Brown meg lehet ismét ki lesz tömve a szabadügynök piacon. Szóval ha Cajuste nem okés, akkor jöjjön egy Tackle. A fal belsejébe meg majd jövőre jön valaki a depthbe.

Ez így egyelőre 28 játékos, amit túlzónak tartok az offense javára. Ez ugye azt jelentené, csak 22 védő fér el a rosteren. Egy 26-24-es eloszlás jobban tetszene, de hát most kit hagyjak ki? Faragni a QB, WR posztokon lehet, illetve a Tight Endeknél. Én egyik 3.körösről sem mondanék le, így a másik két poszton látok esélyt egy-egy játékos kiesésére, vagy full back cut. De egyiknek sem örülnék.

 

Nézzük a védelmet:

 

Védőfal

Davon Godchaux, Lawrence Guy, Henry Anderson, Deatrich Wise , Byron Cowart

 

Rosterre kerül: 5
Elfoglalt helyek: 33/53

Szerettem volna ide draftolni, de kinek a helyére? Carl Davist is hoznám nagyon, de hogyan?  Adamsnek se látok nagyon helyet, a többiek pedig még esélytelenebbek (Spence, Thurmond, Barnett, Murray). Ha húzunk ide valakit, akkor Cowart helye van veszélyben, a többiek friss szerződésen ülnek.

 

Edge Rusherek:

Matt Judon, Chase Winovich, újonc

Rosterre kerül: 3
Elfoglalt helyek: 36/53

 

Bower nálam nem marad rosteren, viszont egy fiatal érkezését nagyon szeretném. És ha nem guardot húzunk a 3.körben, akkor húzzunk ide, akár úgy is kivitelezve ezt, hogy két 4.körös pickkel felmegyünk a 3. végébe. Vagy ha megmaradt a 2.körünk a feltrade során, akkor azon jöjjön ide egy bitang edge rusher.

Karcsúnak tűnhet a lista, de Wise is be tud szállni ide, és az LB sorból is szinte bárki be tud segíteni. És amúgy is a linebacker sor lesz a Jolly Joker faktor az idei védelemben, onnan nem vennék el olyan játékosokat, akiket kevésbé tudunk pótolni.

 

Linebackerek:

Dont'a Hightower, Kyle Van Noy, Josh Uche, Ja'whaun Bentley, Anfernee Jennings, McMillan vagy King vagy egy újonc

Rosterre kerül: 6
Elfoglalt helyek: 42/53

Gyakorlatilag itt nagyon megvagyunk, sőt Bentley még kihívót is kapott McMillan személyében. Hall meglepne engem ha beférkőzne végül, és még itt van Reynolds és King, akik meg spec.teamer ászok, szóval nekik is juthat egy-egy roster hely. Ismerve Belichick ST fétisét, simán valaki más kárára befut only Special Team játékos, de én most Davis, Bethel és Slater mellett mást nem tudtam jó szívvel berakni. De erre lehetne egy indok, hogy a safety sorból ketten is hatékonyan tudnak szerepelni egy sorral feljebb is bizonyos felállásokban.

 

Cornerbackek:

Stpehon Gilmore, JC Jackson, Jonathan Jones, Jalen Mills, Joejuan Williams, Myles Bryant, Justin Bethel

Rosterre kerül: 7
Elfoglalt helyek: 49/53

Innen, ha valakit kirakunk/elcserélünk az Joejuan Williams, vagy Jonathan Jones lehet. Mindkettő meglepetés lenne, de Myles Bryant bazi olcsó és nagyon jó volt, így őt nem raknám ki. A top 2 CB nem nagyon mozdítható most már, Mills helye alap és Bethel sem lehet kétséges. Azért egy Gilmore trade erősen benne volt a levegőben itt, de ha lehet hinni a pletykának, akkor hosszabbítás lesz inkább.

A másik Jackson a Michael, meg a Ross, Virgin páros esélytelennek tűnik mögöttük.

 

Safetyk:

Devin McCourty, Kyle Dugger, Adrian Phillips, Cody Davis

Rosterre kerül: 4
Elfoglalt helyek: 53/53

Itt senki nem kérdéses. Nincs miről beszélni szerintem.

 

Kicker, Punter és Long Snapper pedig idén nem fér rosterre :)

 

Viccet félretéve, erre utaltam a 28 támadó játékos esetében, hogy szinte kizárt az a létszám. Így most az ott felszabadított 2 hely mellé, a védelemben is egy helyet üríteni kell. Azt rátok bízom, hogy ki lesz ez a három játékos :)

A nagyobb baj, hogy eddig draftoltam egy top QB prospectet, meg egy edge rushert, akik pályát is láthatnak, egy második napos falembert, egy futót és egy elkapót akik aligha kerülnek pályára és egy full backet. Ez összesen 6 pick mindössze. Bár a linebackereknél is adtam meg újoncot, de ha felmegyünk QB-ért, akkor sok értelmes pickünk nem lesz már erre, mert támadófalembert mindenképp hoznék.

Esetleg az edge rusher helyett, draftolhatunk ILB-t, mert többen is elég jók a fal szélén is, vagy jöhet Safety és akkor Dugger és Mills is jöhet feljebb bátran többször.

De egyelőre 10 pickje van a csapatnak, és UDFA beválás is gyakori. Szóval érzékeny veszteségeink lesznek az biztos. Ahogy az is, hogy ez a roster most alaposan fel van töltve és tényleg csak egy QB hiányzik a csapat éléről.

Ha Belichick nem cserél fel irányítóért és a Cam, Stidham tandem kapja meg az évet, akkor nagyon komoly upgrade-t kaphat ez az amúgy sem rossz keret. Ez esetben tényleg kb mindenki red shirt évet kaphat az újoncok között és mindenkinek az utódját be lehetne húzni. Jöhetne WR, OT, OG, RB, DE, LB, CB és S is akár az első 4 picken a top100-ban. És DMC, HT, Gilmore, Edelman, Wynn/Brown, Michel helyét vehetnék át jövőre.

Az biztos, hogy Bill alaposan betárazott a draftra és ember legyen a talpán, aki megmondja mit fog még kiokoskodni addig. Az biztos, hogy pár kedvencünktől elköszönünk az első meccs előtt.

 

Ti mit gondoltok most a draft előtt, hova húzunk és hogy néz ki majd az 53-as roster?

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://newenglandpatriots.blog.hu/api/trackback/id/tr7416485506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása