New England Patriots az én szememmel

Patriots Előszezon #2

2021. augusztus 19. - topin

Éjjel játszik a csapat a második pre season mérkőzésén ellen és sok játékosunknak elérkezett az idő a bizonyításra. Jövő héten kedden újabb 5 játékostól kell megválnunk, ez pedig a depth chart alján lévőkre is nagy nyomást helyez.

Mire figyelhetünk ezen a találkozón?

pats_preview.JPG

QB harc

Mac Jones egyre közelebb kerül a kezdő pozícióhoz, de Newton is képes megrázni magát. Egyelőre a veterán tartja a helyét, de már több szaki is hajlik az előzés felé. Ehhez fontos lépcsőfok lenne ezen a héten a nagy kontraszt a két játékos között - legalábbis ezt gondolnánk mi – de valójában arról írnak itt-ott, hogy már egy folyamatos jó teljesítmény Jonestól is elég lehet a váltáshoz. Így már nem feltétlenül Newtonnak kell elveszteni a helyét azáltal hogy rossz, hanem Jones ténylegesen megnyerheti azt.

newton_vs_jones.JPG

A két közös edzés alatt felemás volt a mérleg az idegen defense ellen. Kérdés mire jutnak a srácok „élesben” a Philadelphia védelmével szemben. Newtonnak több drive jut majd mint legutóbb ez biztosnak tűnik. Jonesnak pedig nagyobb kockázatú játékok is bekerülhetnek a playbookba. Azt láttuk már tőle, hogy az alapjátékok és egyszerű, gyors passzok mennek a második, harmadik vonal ellen. Most kicsit többet szeretnék látni, amivel akár mélyebb fenyegetést is jelentünk. Nem feltétlen a mély, 40+ yardos játékokra gondolok itt elsősorban, de azért a 1st down vonalig lássunk el majd. Ezáltal Harry felé is szállhatna végre labda, amivel nagy eséllyel élne is az elkapó, hiszen edzésen továbbra is villog és látványos fogásai is akadnak.

A kezdők ellen sem ártana megnézni Mac Jones-t, mert enélkül aligha tud előzni. De nagy eséllyel ez max a harmadik meccsen valósulhatna meg, ha ott az ellenfél az első sorával lép pályára. Ha viszont már most eljönne ez az idő, az konkrétan azt jelentené, hogy már az index is kint van és az előzési folyamat megkezdődött.

RB kvóta

A futóknál a bőség zavara okoz gondot. James White utódjaként tekinthetünk JJ Taylorra, aki parádésan lépett be a Washington elleni meccsbe. Nem is beszélve Rhamondre Stevensonról. Meglepő de előfordulhat, hogy hat futót viszünk tovább, mert képtelenség kirakni bárkit is. Brandon Bolden az ST mellett vezérszerepet is betölt, nehezen lehet kirakni őt is. Ez a hármas van versenyben az 5.futó helyéért. Kérdés hogy alulmúlja magát valaki az Eagles ellen?

WR buborék

Harry nálam stabilan vezet mindenki előtt, de lehet mégsem lesz a roster tagja. Már taglaltam a WR4 szerepét korábban, nem ismételném magam. És trade is lehet egy jó tábor után a keretszűkítés előtt. Viszont Wilkerson olyan szinten bukta el a hetet eddig, amire rémálmaiban sem gondolt. Már 6 drop van a neve mellett, és ezek zöme egyszerű elkapás lehetősége volt. Így ST-ben hozzáadott érték ide vagy oda, nem lehet 53-ba kerülni. Persze ne írjuk még le, főleg ha Harryt elcseréli a csapat, de ennél több kell a játékostól.

A többiek csak poroszkálnak egyelőre. Zuber, Nixon páros a gyakorlóért nyomulhat, ennél többet én nem látok most náluk. Azért a másik kettővel szemben jelentősen kisebb az idei hozzáadott érték, akár támadásban, akár a speciális egységben. Ross pedig konkrétan az a játékos, aki szerintem az egyik távozó lesz az újabb 5 fős csomagban, amikor 80-ra kell szűkíteni a keretet.

TE hiány

Fumagalli és Wells elbocsátások után Asiasi magára maradt a poszton. Érdekes lesz látni mekkora terhelést kap majd a covidból visszatérő játékos. Nyilván nagyot, nem ez a kérdés, hanem a százalékos részvétel. Azért 100%-ot csak nem kell teljesítenie, viszont akkor tight end nélkül maradunk az adott playekben. Ez csak azért jön rosszul, mert eleve két tight endes csomagokat kellene tesztelni. De ha nincs két egészséges ember, akkor majd tesztelünk mást.

Jakob Johnson például egy opció a nagyobb szerepvállalásra, ahogy a hatodik falember bevetése is. De a backfielden is feltűnhet két futó, hogy ne 4 elkapóval operáljunk sűrűn egy 10 personel esetén. Mivel a tight endjeinknek fontos blokkolási szerepe van a passzjátékban és a futójátékban is, így érdekes lesz figyelni, hogyan váltja ki ezt a csapat, ha Asiasi éppen nincs a pályán vagy már a fülén veszi a levegőt.

OL depth

Nagyon nagy a kontraszt a kezdők és a mögöttük tolongók között. Papíron ez egy elit egység, és ha megsérül valaki akkor is stabilan állnak majd a lábukon ez nem kérdés. De ha két ember esik ki, akkor már vakarhatjuk majd a fejünket. Egyelőre Ted Karras az egyetlen használhatónak tűnő belső falember, és James Ferentz is szóba jön mint az 53 tagja. Ennek az oka a Martin, Redmond páros gyengélkedése és Sherman borzalmas mérlege az egy az egy elleni feladatokban. 1:8:1 a mutatója a fiatal játékosnak, ami nem egy Onwenu féle berobbanást vizionál felénk. R.J. Prince is benne lesz a következő távozó ötösben az én véleményem szerint, ha csak nem előzi meg Yodny Cajuste urat a meccsen. Erre gyakorlatilag semmi esély nincs, de Cajuste nyakán is ott a kés, mert neki meg a gyakorlóért kell állni a sarat a fal szélén. Herronra egyelőre nem veszélyes, így a helyét kellene stabilizálni egy jó mérkőzéssel. Nagy kérdés, hogy ki lesz a 8.támadófalemberünk? De könnyen lehet még nincs a rosteren az illető.

DLine kérdések

Carl Davis nagy kedvencem és most bent látom a rosteren. Adams és Spence viszont nagyot kell menjen, ha nem akarnak kikerülni a csapatból idő előtt. Guy távollétében Christian Barmore átvette a terepet és kiválóan szállt be az újonc. Ez a beszállás pedig Henry Andersonra nézve is kérdéseket vet fel. Mivel elég sokat volt fent az első meccsen, és a spec.teamben is próbálgatták, neki is eléggé meleg lett a pite. 3 millió halott pénz keletkezne a kivágásával, ráadásul most hoztuk, így ez elég furcsa helyzet lenne. De nagyon nagy a harc a poszton és van más a feladatkörre, nem lehet betlizni. Apropó Guy, remélem csak a sérülés az oka a gyenge teljesítménynek, mert Sherman mellett ő a másik botrányos statisztikával rendelkező emberünk és a WFT ellen sem játszott jól. A nagy baj, hogy amíg az egyik egy  hátsó körös fizuval rendelkezik, a másik most kapott új pénzt a zsebébe. Thurman is könnyen áldozata lehet az újabb kivágásoknak, így ő is kell mutasson pótolhatatlan dolgokat.

LB poszt

Itt Tashawn Bower az, aki nagy veszélyben van a szélső linebackerek közül, főleg mert Winovich is visszatért. De Chasenek neki is kaparni kell, mert Ronnie Perkins érkezése az ő New England-i jövőjével kapcsolatban is kérdéseket vet fel. Futás ellen nagyon harmatos, a többiek három downos emberek előtte, van már pótlás is draftolva, így benne van a pakliban egy Wino trade is. A legstabilabb egységünk ez és folyamatosan jó hírek érkeznek róluk. Judon igazi vezérként húzhatja magával a többieket. Anfernee Jennings péládul ki is emelte a veterán jelenlétének fontosságát a saját fejlődése szempontjából. Jövőre a belső LB poszton McGrone is támogatja őket, akivel már szintet is tudunk lépni itt. Az a szint pedig már az elit kategória lehet.

Terez Hall és Harvey Langi azok, akik közül az egyik áldozata is lehet a keddi keretszűkítésnek. Nagy veszteség nem érne minket valljuk be, de általában a nép kedveli az ilyen lelkes, csupaszív játékosokat, így kicsit vérezhetne a szívünk mindegyikért. Egyelőre szerintem biztonságban vannak és bár készpénzt nem tennék a tippemre, de Cassh Maluia az, aki repülni fog keddig. Utolsó fellépése lehet idén ez Pats mezben.

Secondary kérdések

Gilmore nélkül lesz baj ez nem is kérdés. Az viszont igen, hogy miért lóg még mindig a levegőben az ügye? Most arra tippelnék, hogy a csapat várja a folyamatos diagnózist, mielőtt elkötelezné magát a játékossal kapcsolatban. Egyszerűen más okot nem látok, mert azt nyilván Belichick is látja, hogy nélküle ez karcsú nagyon. Ezért a pénz nem lehet akadály, főleg mert nem túl nagy összegről van szó a hírek alapján. PUP listáról lejön, akkor alá is írhat.

JC Jackson megégett a Sasok ellen, pedig már reménykedhettünk abban, hogy belenő a kabátba. Egyelőre még lötyög rajta. Joejuan Williams él a nagyobb lehetőséggel, a kérdés nála továbbra is a szélen való tartós hatékonyság. Most ő tűnik a befutónak, de ezen a poszton könnyen változhatnak a dolgok egy-két rossz megmozdulás után. Az viszont nem tiszta nekem, hogy Williams annyira jó, hogy kiérdemli az 53-t, vagy a többiek annyira gyengék, hogy Williams a legkevésbé rossz megoldás közülük. Dee Virgin-t favorizálom én magam, ha látjuk minimum két spec team feladatkörben, akkor jó esélyei vannak a rosterre. Michael Jackson hol jobb, hol rosszabb, erre nehéz alapozni folyamatosan. Neki egy nagyon jó meccs kell, hogy stabilizálja a megítélését. Ezen a héten nagyot léphet a hármasból bármelyikük, főleg ha jól játszik a Sasok elleni meccsen. D’Angelo Ross pedig szerintem benne lehet abban az ötösben, aki nem folytatja a Patriotsban az évet.

Adrian Colbert is nagy szerepet kaphat, neki Malik Gantet kell kitúrnia a snapeket tekintve. Biztosan megkapja a bizonyítási lehetőséget a veterán és az ifjonc is. Utóbbinak nagyot kell menni, hogy a teljes létszámban meglévő safety sorba helyet tudjon követelni magának a jövő héten is.

Rúgó verseny

Quinn Nordin továbbra is stabil, bár most egyet hibázott negyvenvalahányról. Megesett ez már másokkal is, de kicsit oszlik a mítosz körülötte. Én nagyon szurkolok neki, imádom az ilyen sztorikat. Olszewski is ugye árok ásó melósként kapta a hívást, a kicker meg állást keresett nagy erőkkel éppen, és most két ilyen figura is ott lehet a rosteren szeptemberben. Ha Folk nem tud érdemben visszajönni, vagy csak kicsit is hibázgat, Nordin pedig ugyanezt hozza, mint az elmúlt másfél hétben, akkor számomra nem kérdés, lesz UDFA az idei rosteren is.

A bejegyzés trackback címe:

https://newenglandpatriots.blog.hu/api/trackback/id/tr5216663710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása