New England Patriots az én szememmel

Patriots Előszezon #2 - Meccs utáni értékelés

2021. augusztus 20. - topin

Teljesen más oldalról közelítette meg a két csapat a találkozót, így számunkra sok érdemi dolgot nem lehetett levonni belőle. A Patriots nagyon motivált volt végig, miközben az Eaglesnél leginkább a másod- és harmadvonala emberek játszottak már a mérkőzés elején is.

cover_pre2.JPG

pats2.JPG

Sokat vártunk rá, hogy élesebb szituban lássuk a két QB-t. Erre tovább várhatunk, mert ezen a meccsen a hazaiak nem sok ellenállást tudtak kifejteni olyan szempontból (sem), hogy nehéz helyzetbe hozzák a támadófalat vagy az irányítókat. Ha jól emlékszem egy meccs előtti twitter üzire, akkor vagy 6 kezdő védő hiányzott a Philadelphiában.

QB teljesítmények

Ilyen előzmények után nem volt meglepő, hogy a gyengébb felállás ellen parádéztak a támadóink. Cam Newton még sosem érezte így a zsebet New Englandban. Tökéletesen mozgott fel amikor érkezett a nyomás, a technikája is látványosan jobb volt mint korábban, és nagyon dinamikusan és erőtől duzzadóan játszott. Amit én szerettem volna látni, nevezetesen a 1st down vonalig lássunk el, azt maximálisan meg is kaptam. Gyakorlatilag majd minden átadása minimum 10 yardos előrehaladást eredményezett. Egy élesebb ellenféllel szemben is sikeres lehetett volna azt gondolom.

Mac Jones szintén parádésan játszott. Jól mozgott a zsebben ő is, még meg is iramodott olykor és kifejezetten jó volt nézni a játékát. Sajnos megint nem tudjuk hol tart igazából, mert ezen a meccsen még Bryan Hoyer is HoF játékosnak nézett volna ki, ha végig ő játszik. Mindenesetre Jones nagyon jó úton van, amit eddig kértek tőle azt tökéletesen megoldotta. Az meg nem rajta múlt, hogy mindkét héten elejtették a mély átadását azok az elkapók, akik a rosterhelyért versenyeznek egymással. A Harry felé menő 50 yardos TD passz nagyon impozáns lett volna Jones előszezon mutatójában.

 

A passz/yard mutatókra sem lehet panasz, de hangsúlyozom ebből a meccsből a nagy dolgokat nem azok jelentik, amik a képernyőről is leestek és a vak is látta őket, mert a két csapat finoman szólva sem volt egy súlycsoportban.

Futók

Éppen ezért én nem esnék hasra a futók kiemelkedő 200+ yardos összteljesítményétől, hiszen hiányzott majdnem a komplett védőfal a másik oldalon. Ennek ellenére nem nagyon volt gyenge láncszem ezúttal sem a Running Back egységben.

Sony Michel brutálisan jól játszott, de ami a legfontosabb vele kapcsolatban, az az elkapásokban való hasznos és hatékony részvétel. Megkockáztatom, élete formájában van Michel.

Bár a mai meccs után ez elmondható a Stevenson, JJ Taylor párosról is. Mindkettő sziporkázott és főleg Taylor által nagyon látványos játékokkal rukkoltak elő. Taylorék statisztikája is brmulatosra sikerült.

Vele még Newton is nagyon elégedett volt és egy kis poénra is futotta. A QB igazi vezérként biztatja a többieket és minden alkalmat megragad, hogy szórakoztassa, bátorítsa őket.

Az újonc kapcsán jött egy fumble, ami sosem jó jel Belichicknél, de ismét hatékonyan zárta le a driveokat a végzónában. Nagyon eredményes és látványos az eddigi két preseason meccs mutató Stevenson esetében.

Ráadásul volt egy olyan play, ahol a komplett hazai védelmet tolta maga előtt yardokon át. Ez a meccs megint csak arra volt jó, hogy a szívünk szakadjon meg, ha valamelyiket nem látjuk idén a pályán. De mivel Michel is kirobbanóan szerepel, én nem látom mindkettőnek a helyét a támadásban. Egyszerűen nincs ennyi snap a világon. Harris meg a kezdő futó továbbra is, annak ellenére, hogy ma messze ő volt a leggyengébb.

Elkapók

Jakobi Meyers szenzációs, de azért az Eagles védelme sem volt a csúcson a TD elkapásánál. Ezért is mondom, az ilyen képernyőről is leugró nagy játékok sokkal kevesebb okot adnak az elbizakodottságra, mintha egy éles és kezdő D ellen jöttek volna. De persze dicséret illeti a passzt, az útvonalat, és a befejezést is.

Kendrick Bourne is bemutatkozott és bevallom a két tight endes felállásban én nem is látom a WR4 nagy szerepét, amikor Agholor és Meyers muszáj a pályán legyen a játékukban rejlő fenyegetés miatt. Bármelyik helyére jöhet Bourne a szituációtól függően, a három elkapós csomagokban meg abszolút fent van a helye. Eddig akadtak problémái az irányítókkal, de ez abból fakad, hogy rengeteg option route van az útvonalfájában a játékából fakadóan. Ha ebben sikerül összecsiszolódni, akkor nagyon termelékeny éve lehet neki is.

Gunner Olszewski ma a II.Julian Edelman volt. Nyilván túlzok, de nekem teljesen Jules és TB párosát idézte a Mac - Gunner duó.

Hihetetlenül jól érzik egymást és egyre biztosabban követel magának támadó snapeket is a kiváló visszahordó. Ez pedig megint a WR4-re nézve vet fel kérdéseket. Legalábbis megkérdőjelezi Harry egydimenziós szerepét alaposan, ha a WR5 is használható támadásban. Más kérdés, hogy Harry repertoárját meg nem tudja más a csapatban.

Nagyon szorítok a korábbi első körösnek, aki tényleg mindent megtesz a sikerért. Ha nem lett volna az ügynökének a hülyesége, akkor mindenki teljes mellszélességgel állhatna mögé egy ilyen offseason után. Így azért van kis keserű szájíz, de tudjuk az ügynökök néha hülyeséget nyomnak a játékosok fejébe. Harry amúgy az előző héten is több esetben üresre játszotta magát, az ALL22 összeállításban erre is kaptunk képi támogatást. A QB végül mást választott, de ettől Harry még megdobható lett volna.

Az éjjel egy 19 yardos elkapás mellett, egy 50+ yardos TD kerülhetett volna a neve mellé, de nem jött össze sajnos. Ráadásul bele is sérült, egy merevítővel a kezén/vállán távozott a satdionból. Nem jött jól neki ez a szitu.

harry.JPG

Kristian Wilkerson szépen lesüllyedt játékidőben a múltkori kezdőszerep óta. Viszont a sokadik Philly sor ellen nagyszerűen lépett be ő is a játékba. De a rostert nézve ez ma értékelhetetlen időtartam volt számára az ellenfél miatt. Zuber élt a lehetőséggel, de amikor a védelemben is mindenki HoF kaliber szinten tudja nyomni, az mindig gyanús a másik csapat erejével kapcsolatban. Mindenesetre Devin Ross így sem tudott kitűnni. Neki szerintem meszeltek keddig.

A támadófalban továbbra sem látni a 8.utast. Egyelőre több sebből vérzik a Cunningham, Martin, Redmond felhozatal. Cajuste meg harcol tovább becsülettel. De nekik sem jelentett túl sokat pozitív irányba a mai meccs.

Védelem

Matt Judon megint villant. Egészen döbbenetes hatással van az egész egységre és minden pillanatban benne van a big play a játékában. Rajta kívül is majd mindenki jó benyomást tudott kelteni az enervált támadók ellen és ebből fakadóan Bill Murray, Nate Thurman, Harvey Langi vagy Cassh Maluia is terrorizálni tudta az irányítót. Mindegyikük stabil vendég volt a QB nyakán és ha az ember nem tudná kik ellen voltak fent, akkor nagyon bizakodhatna micsoda játékosok ők. Amikor egy Langi, Maluia páros coverageben is elitnek tűnik, akkor nem túl combos az ellenfél. És amikor Justin Bethel tökéletesen védekezik le egy átadást, amit Langi parádés vetődéssel szed össze, na akkor fújjuk le a meccset.

Joejuan Williams is szépen építgeti magát, ellenben Michael Jacksonnal, aki most határozottan lemaradt a versenyben. Gilmore sérülése remélem gyorsan javul, mert a poszt vékonyságán ne múljon a sikeres szezonkezdet.

Malik Gant vs Adrian Colbert csata is érdekesen alakult. Mindkettőnek voltak nagyszerű pillanatai, szerelései, sőt Colbert interceptiont is jegyzett.

De nem látom a helyüket így sem a végső rosteren és az egyikük távozhat is a következő meccsig. A poszton elég jól állunk és Kyle Dugger ma nagyon jó napot tudhat maga mögött.

Barmore és Davis a kezdőben kaptak helyet. Mindkettőnek nagyon örültem, és voltak nagyszerű megmozdulásaik is. Nem lennék boldog egy Davis cut esetén az előszezon végén. Viszont azt is látni kell, hogy viszonylag sokat voltak fent, tehát ez a kezdőség inkább egy nagy lehetőség volt számukra, mintsem a végleges besorolás. Henry Anderson viszont tovább aggódhat, ami Guy mellett a másik nagyon furcsa és meglepő eset a védőfalat tekintve.

Chase Winovich is nagy terhelést kapott, és ilyen támadófal ellen bizony volt lehetősége villogni is. Wino jól játszott, de egy buta szabálytalanságot elkövetett.

Kicker sors

UDFA mítosz elillant sajnos. Quinn Nordin gyakorlatilag fogta és kirúgta magát a rosterről a szó szoros értelmében. Botrányosan rugdalt és egy ízben már inkább a két pontost választotta jelzés értékűen a stáb. Nagyon szép kis történet lehetett volna ez, de ha Folk be tud öltözni, akkor innentől nincs veszélyben a helye. Ennyire rosszul egy kicker csata alatt nem lehet teljesíteni sajnos.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://newenglandpatriots.blog.hu/api/trackback/id/tr4116665732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása