New England Patriots az én szememmel

Houston, baj van! Nyílhegy sebeséggel elrepültek a Hollók!

2019. december 11. - topin

Baj van? Van baj! Nagy bajban van a ...szurkoló! Kilátástalankodtunk egyet Houstonban, majd jött a Chiefs az ArrowHeadből és megskalpoltak minket, némi seriff  segítséggel..de a lényeg a 2 vereség zsinórban. Elröppent a Ravens az első kiemeléssel és a Bills ellen meg a második kiemelés és a csoportgyőzelem is kérdéses lehet. Most aztán mindenki készülhet a tőrdöfésre, amire évek óta várnak, hogy kész, vége, ennyi volt a dinasztiának..De még lesz egy utolsó szavunk mindehhez..Talán..

Nem szoktam temetni a csapatot, most sem fogom. Optimizmusra nincs tól sok oka a szurkolóknak, ezt elismerem. Azonban a sok faktorból, nem kell mindennek javulni, hogy meginduljon a csapat felfelé..A nagyobb problémát én a pálya mellett érzem és minden más ebből fakadhat. Volt már ilyen, nem is olyan régen. Tavaly és tavalyelőtti év elején a védelem kapcsán volt ugyanilyen érzésem, amikor összevissza rohangáltak a pályán a védőink, mert a séma amibe bele akarták tuszkolni őket, az semmiképpen nem volt ideális a keretre nézve. Akkor például DMC játszott a LoShoz közel és kapta meg a tight endeket rendszerint és még futás ellen is "tacklerkedhetett"..Na most neki nem ez az erőssége, mégis nyomattuk ezt vagy 8 meccsig. Gilmore zónázott, amiben szenvedett. Miközben emberezésben meg elit volt már akkor is, mielőtt hozzánk került. Aztán DMC hátra keveredett, Gilmore végre emberezett, ahogy a csapat is többnyire és így szépen kijöttek a védők skilljei..A Playoffban a keresztekkel, késleltetett blitzekkel pedig szétziláltunk minden támadófalat és beindult a sack gyár is. Azóta is ezt tudja tartani a defense.

pati.jpg

Viszont most a szezon felénél az offensenél kezdődött el ugyanez. Érthetetlen play calling és érthetetlen személyi döntések. Harris vajon miért nem kerül elő, amikor haldoklik a futás? Akkor sem, amikor összesen 2 egészséges futónk volt csupán. Oké, hogy a Pats előre draftol és annak idején a Vereen,Ridley duó is várt 1 évet a sorára, ahogy White szintén kihagyott szinte egy évet pont Vereen miatt. De itt most látványosan földbe állt a futás és ha ezen akár személycsere is segíthet a pályán, hát talán kipróbálhattuk volna őt is. Persze az inkább a Newhouse féle támadófal hozománya volt, hogy a csapat ennyire szenvedett a földön. Korábbi podcastban PFF statokkal támasztottam alá az Andrews hiányt és a Newhouse faktort, mint fő oka a futás és passzvédelem problémájának. Mason is földbe állt alaposan, így egyelőre csak bambán néz ki az egyszeri Pats szurkoló a fejéből, hogy Scar miért nem tud ütőképes egységet alkotni belőlük. Némi magyarázat lehet a betegség, ami Cannonnal kezdődött, majd kb ledöntötte a teljes csapatot a lábáról. Ezért a Texans ellni vereségen és mutatott játékon én nem rugóznék túlzottan. Egyrészt ki lehet ott kapni, másrészt tényleg látható volt némelyik játékoson, hogy utolsó utáni erejével próbál odaérni egy-egy playben. Cannon meg kis túlzással, ki-be járt a mosdóba a meccs alatt.

Michel látványosan visszaesett, pedig aligha lett rosszabb mint a tavalyi playoff run alatt, amikor oroszlánrészt vállalt a csapat meneteléséből és a red zoneban hatékonyan termelte a touchdownokat. Idén borzalmas átlagot tud produkálni. Ez is mutatja mennyire kellett a tavalyi fal, ahhoz a meneteléshez. És mennyire nincs meg ez a fal idén..bíztam Wynnben, hogy ha majd visszatér, akkor stabilizálódunk. De ez egyelőre nincs meg, mert rengeteg nyomást kapunk róla passzjátékoknál. Ebben mindenképp muszáj előrelépnünk és bár most már Karras is kiesett, így a csere center cseréje áll Brady előtt, de talán Ferentz és közte nincs akkora minőségbeli ugrás, mint Andrews és Karras között. Ezért talán itt egy belelendülő Wynn,Mason duó meghozhatja azt az áttörést, ami kellene a falnak, ahhoz hogy beinduljon a futás.

Ha pedig beindulna a futás, akkor beindulna a passzjáték, mert abból jöhetne play action, amiben Edelman rendkívül hatékony lehetne például. Bár rá eddig se lehet panasz..még ha a Ravens ellen minden máshogy is lett volna, ha nincs a fumble. Viszont a passzjátéknál a falon és a futás hiányon túl, van egy újabb kérdés.Ez pedig a McDaniels féle playbook. nem gondolom, hogy elfelejtett volna az egyik legkreatívabb OC playbookot írni, de valamiért nagyon beszűkült ez a könyvecske. Merem remélni, hogy a playoffban ugyanúgy van mestertervünk ennek menedzselésére, mint tavaly, mikor jött a semmiből a Michel féle futkorászás. Mert egyelőre más magyarázatot nem találok. Az oké, hogy olyan meccseken, ahol Edelman,MeyersmOlszewski trió áll csak rendelkezésedre, ott nem tudsz sokat variálni. Főleg, ha a mentesítő útvonalakon White szerepét is leredukálják az ellenfelek. Ilyenkor marad a szenvedés. Viszont amikor kicsit nagyobb a kiszolgáló személyzet és azért van egy Watson,LaCosse tight end duó, akkor talán kaphatnának nagyobb szerepet is. Nyilván ne rájuk írjuk fel az egész meccset, de ne meccsenként 1 passz legyen behívva rájuk. Pláne, ha az ellenfél úgy készül, hogy White nem kaphat passzt és külön megy vele a snap után egy védő, feladva a pass rusht.

A pass rush a másik, ami kihat a bénázásunkra. Hiszen többnyire a 4 emberes nyomás már elegendő és így 7 ember maradhat coverageben, ami elég rosszul fest, ha az elkapók nem bírnak szeparálódni. Márpedig nálunk a Dorsett,Meyers,Sanu,Harry vonulat eddig nem fitogtatta ebbéli erényeit. Sőt Sanu kimondottan botrányos útvonal futásokkal hívja fel magára a figyelmet. Harry meg vagy sérült, hiába került le az IR listáról, vagy McDaniels hülye őt használni. Utóbbit kizárnám, így marad az előbbi verzió..mi más magyarázná, hogy egy első körös újonc, akit vártunk mint a Messiást, elkap 2 labdát és abból 2TD lesz (oké a másodikat a Chiefs ellen elvették a birka zebrák) de se előtte, se utána nem használod. lehet még a híres kémiai hiány Bradyvel, ami magyarázható is lenne, hiszen Tom sérült, a könyökén irgalmatlan kötés látható. Így hét közben aligha edz 100%-on az elkapókkal, ami lassítja az összeszokást. Nálunk az időzítés elég fontos szerep, így nem csoda, ha egyik másik passz totál homálynak tűnik a fotelből.

Ezekről már többféle elemzés született, amik bizonyítják, mennyire rosszul futnak útvonalat és mennyire más hullámhosszon van TB, mint az elkapók java..Mondjuk Meyersnél, Sanunál még értem. De Dorsett már 3.éve van itt és kap egy kézjelet Edelmannal együtt, amit utóbbi megért, de előbbi totál máshova fut, mint ahova kellene..Persze ez a tévében úgy fest, TB eldobta a fenébe és ő a béna..de valójában jelezte az elkapónak, hogy hova kellene érkeznie..

Azonban, ahogy a falnál és a futásnál, én itt is látok fényt az alagút végén. Egyrészt a feljavuló játékhívásban, kicsit jobban kinyíló playbookban. Bár itt megjegyzem, hogy van itt flea ficker, RB passz, WR passz..szóval nyílik az bizonyos helyzetekben rendesen. Nem erre gondolok, hanem a kreatívabb útvonalakra, amik jobban segíthetnék az elkapókat a szeparálódásban. A többit látjuk, hogy működik, ha behívjuk..csak az a baj, hogy már most be kell hívnunk, annyira nem megy az alapjáték.

Viszont, ha az nem megy, akkor miért nem váltunk..ugyanezt kérdezgettük tavaly,tavalyelőtt féltávnál a védelmet elnézve. Akkor is jött a segítség Belichick, McDaniels duótól. Most is ezt várnám el. És ezért bízom abban, hogy a playoffig/playoffra még valami van a tarsolyban. Azt nem hiszem, hogy altatunk, ezt hülyeségnek tartom. De azt eltudom képzelni, hogy nem adunk ki mindent, amit tudnánk. Bár a Chiefs elleni meccset nagyon megakartuk nyerni..Flea ficker a nyitó driveban, QB sneak, stb..nagyon akartuk ezt a meccset, de elvették. Lehet ez is extra töltet..nekünk elég egy szikra, amitől beindul a motor, onnantól meg elég nehéz megállítani a fogaskerekeket.

Csak most már kerüljön minden a helyére..különben...hmm..különben mi lesz? Csak főcsoport döntőig jutunk? Hát az tényleg elég elfogadhatatlan lenne..vagy mégsem?

Azért ne felejtsük el, hogy az eddigi eredmények ajándékok a szurkolóknak, nem pedig elvárások támasztására érvek. örüljünk, hogy láttuk, átéltük..semmi nem tart örökké! De azért, idén még ne csüggedjünk. Akkor sem, ha nem lesz kiemelés, meg akkor sem, ha meg lenne. Semmit nem fog jelenteni..Tavaly is azt harsogták, nem tudunk idegenbe nyerni. Aztán mégis nyertünk az Arrowheadben..Tudom, tudom..ez most szarabbul néz ki. De pont a Patriotsnál nem lehet feladni egy percig sem..Tudjátok..28-3..Amíg van BB,JMD és TB, na meg Edelman és ez a brutális védelem, addig ne nyissunk temetkezési vállalkozást..ez nem az a csapat, ami ehhez asszisztálna.

bb_think.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://newenglandpatriots.blog.hu/api/trackback/id/tr6415348692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása