New England Patriots az én szememmel

A korai 53 - Rostertipp első felvonás

2021. május 08. - topin

Közeleg az idő, amikor a csapat tagjai az edzőtáborokban kiharcolhatják a helyüket a végső rosteren. Egy hét múlva az újoncok már gyakorolnak majd a Patriots edzőkomplexumaiban, május végén pedig a veteránok is beszállnak a buliba.

Idén borzalmasan telített lett a roster, amit az a tény is jól jelzett, hogy a megszokott 10-12 UDFA igazolás elmaradt és a draft után több nappal egy darab kickert sikerült szerezni mindössze. Az UDFA játékosok a tárgyalások során azt nézik, melyik csapatban mekkora esélyük lehet megragadni egy jó edzőtábor után. Kétségkívül nálunk erre elég kevés esély mutatkozott számukra. A roster megtekintésével és a korai 53 megtippelésével pedig láthatjuk azt is, idén szomorkodni fogunk a keretszűkítéskor.

pats_roster.JPG

Az 53 fős roster

 

Quarterback (2)

Cam Newton, Mac Jones (elfoglalt rosterhelyek száma 2/53)

Számomra a legnagyobb kérdés itt van. Szükségünk van-e 3 játékosra a poszton, úgy hogy a 3.játékos hozzáadott értéke a szezonhoz elég karcsú lesz? És ezért a helyért egy olyan posztról esik ki valaki, akinek nagyobb hozzáadott értéke lenne a pályán.

Stidham mint mentor, vagy film room zseni, a tapasztalatlansága miatt aligha jöhet szóba. Newton ezekben fényévekkel előtte jár. Ha csak ezeket nézzük, akkor Stidham felesleges. Viszont ő meg lehet backup Jones mögött is a későbbi években. Ellenben Newton utolsó szezonjára készül nálunk és ha mentorálni kell Jones-t, akkor megkérdőjelezhetetlen a szerepvállalása. Leginkább abban reménykednék, hogy Jones olyan teljesítményt rak le az asztalra, hogy Newtont kirakjuk a keretszűkítéskor. De azzal sem lenne bajom, ha Stidham maradna ki végül. De mivel én kevésbé hiszek Cam feltámadásában, így annak örülnék a legjobban, ha a TC alatt mentorkodna, aztán köszönjük szépen neki az eddigieket. De nagyobb az esély a három QB-ra, mint a kettőre.

Running Back (5)

Damien Harris, Sony Michel, James White, Rhamondre Stevenson, J.J.Taylor (7/53)

Ha Michel-t nem cseréljük el idén, akkor itt ez egy alap ötös és Stevenson pótolja Boldent a speciális csapategységben is. Így Bolden egyszerűen mint 6.futó, már nem fér bele a keretbe a végén. Akkor is kevés esélyt látok erre, ha Sony tradelve lenne, mert akkor is más poszton hatékonyabb szerepvállalás jöhet.

Wide Receiver (7)

Nelson Agholor, Kendrick Bourne, Jakobi Meyers, N'Keal Harry, Gunner Olszewski, Matthew Slater, Tre Nixon (14/53)

Itt megint bajban vagyok, mert én csak 6 elkapót vinnék, főleg amiatt, hogy várhatóan rengeteg 2 tight endes felállásunk lesz és elég keményen futunk majd. Szükség sincs 7 elkapóra és a hozzáadott értékük sem lesz akkora. De hogy dobja ki az ember Ernie Adams utolsó választását? Agholor, Bourne és Meyers helye biztos, Harry értéke egy cserénél kb semmi, és a teljes offseason most végre meghozhatja az áttörést, na meg a helyes használata a skilljeinek. Olszewski elit returner és Slater meg a legnagyobb bandavezér a csapatban. Elég tré egy helyzet Nixonra és Zuber, Smith, Wilkerson egységre nézve.

Tight End (4)

Hunter Henry, Jonnu Smith, Devin Asiasi, Dalton Keene (18/53)

Az első olyan döntés ami vélhetően nem fog bejönni. Keene mint fullback kerül a rosterre és így Vitale, Johnson páros létszámfelettivé válik. Nem tudom a csapat lemond-e róla egy év után, anélkül hogy egy teljes offseasont kapna a Covidos, sérüléses újonc éve után. Én nem tenném. Viszont, ha itt négyen jönnek, akkor máshol nagyon nagyon szorít a cipő. A tight endek válthatnak ki full back játékot és Keene eleve egy ilyen Juszczyk szerepre érkezett. A másik három játékos megkérdőjelezhetetlen.

Offensive Line (8)

Isaiah Wynn, Michael Onwenu, David Andrews, Shaq Mason, Trent Brown, Ted Karras, Justin Herron, Yodny Cajuste/ Will Sherman (26/53)

Elég stabil és univerzális a fal összetétele, hiszen Wynn és Onwenu kívül és belül is tud játszani, akárcsak Herron. Karras a fal belsejében három játékost is pótolhat sérülések esetén, így itt nem számolok 9 játékossal. Eleve már így is komoly bajban vagyok, hol kit vegyek ki a csapatból. Ha Cajuste nem bírja felvenni magára a mezt, akkor Sherman, mint II.Onwenu megkaphatja az esélyt. Ha még túl nyers lenne, akkor jöhet veterán vagy a rosterről is valaki a 8. helyre.

A védelemben sok poszton lehet keverni a paklit, mert rengeteg játékos tud több szerepkörben is kíválóan funkcionálni, így inkább a támadók javára borítottam fel a rostert 26-24 arányban. Nálam a Stidham/Nixon és a Keene/Fullback kérdések vannak nyitva. Ha még két embert be kell suvasztani erre az oldalra, akkor másokat kell kivenni. Erre egy Michel trade opció lehet, de az is csak egy helyet nyitna meg.

 

A védelem

 

Defensive Line (5)

Davon Godchaux, Lawrence Guy, Deatrich Wise, Henry Anderson, Christian Barmore (31/53)

Ez az ötös nagyon masszív és szerintem megkérdőjelezhetetlen. Sajnos Cowart kiesik, pedig én nagyon szorítottam neki, hogy megfelelő társak mellett kihozza magából a maxot. Idén erre lenne lehetősége, de a Barmore pick az betett ennek. Carl Davis is nagy kedvencem, de nem látom a helyét és azt sem, hogy 5 embernél többet vinnénk itt. Adams sem tudja kiharcolni nálam a rosterhelyet és Spence,Thurman, Murray triótól is elköszönünk.

Defensive End (3)

Matt Judon, Ronnie Perkins, Chase Winovich (34/53)

Bower és Berry a két alternatíva, és mindkettő nagy harcos és nagy munkás a campekben, de eljött az idő, hogy jobb képességű játékosok vegyék át a helyüket. A fal szélén gyakorlatilag a Bentley/McGrone pároson kívül mindenki tud játszani és nem csak a linebackerek közül, de bárki a front7 tagjaiból. Így a konkrét edge rusherek száma nem túl magas. A sokoldalúság az, ami kiváltja a létszámot ezúttal is, ahogy a védelem többi posztján is az univerzális játékosok kerültek előtérbe. Esetleg elcseréljük Winovichot?

Linebacker (5)

Dont'a Hightower, Kyle Van Noy, Ja'Whaun Bentley, Josh Uche, Anfernee Jennings, Cameron McGrone* (39/53)

A tavaly gyengélkedő egység erre az évre régi fényében tündökölhet. McGrone is alap lenne, de a helyhiány és a sérülése miatt inkább IR listára raktam és majd jövőre robban be a köztudatba. Ha mégis helyet kap idén, akkor itt jelezném is, hogy újabb játékost kell kirakni, ez pedig szívbemarkoló döntésnek tűnik számomra. Inkább legyen csak IR. Így is kimaradnak olyanok már ezen a poszton is, akik elvileg odaférhetnének. Hall, McMillan, Reynolds. De legfőképpen Brandon King, aki a spec.team egyik meghatározó tagja.

Cornerback (6)

Stephon Gilmore, JC Jackson, Jonathan Jones, Myles Bryant, JoeJuan Williams, Justin Bethel (45/53)

Itt nincs kérdés, maximum Williams kimaradása. De akkor meg jön valaki a helyére, vagy Mills szerepvállalása esetén spórolunk egy helyet. De akkor 8 defensiveback oldja meg az összes feladatot és sérülés esetén hozunk csak fel embert. Ezért én inkább 9 játékossal számolok, akik szituációtól, play hívástól és feladatkörtől függően rotálják egymást. Amúgy is elég sokszor lesznek fent öten a pályán egyszerre. Bethel helye meg nem kérdés.Jackson, Ross, Virgin trióból meglepő lenne, ha a felsoroltak kárára odaérne valamelyik.

Safety (5)

Devin McCourty, Kyle Dugger, Adrian Phillips, Jalen Mills, Cody Davis (50/53)

Ez is elég alapnak tűnik. Cody Davis is a spec.team ásza. Most kapott 2 éves hosszabbítást. Ha King és Bolden nem maradnak, akkor azért rá alapként tekinthet Belichick a Speciális csapatban. Mivel a DB sorban is tudnak több helyen szerepelni a srácok, így itt is az univerzalitás a megoldás. És emiatt jutott több támadó a rosterre, mint védő.

Kicking Team

Joe Cardona, Jake Bailey, Nick Folk (53/53)

Ez lenne az én első gondolatom a rosterrel kapcsolatban, ami vélhetően már a QB szám kapcsán mellément. De én jó szívvel nem raknék ki olyan játékost, aki hasznos snapeket kaphatna és megfelelő fogaskerék a rendszerben. Annak örülnék ha Stidham és Jones maradna, de a mentor opciók miatt erre eleve csekély esély mutatkozik. Ha mindhárman jönnek, akkor vegyünk ki egy játékost a többi posztról. Ez nem tűnik fájdalommentesnek. Ha fullback is jön és nem Keene oldja meg ezeket a feladatokat, akkor újabb embert kell kukázni. Ha pedig McGrone nem IR, vagy az általam kihagyottak közül kerül be valaki (Bower, Cowart, Hall, McMillan, Adams, King) akkor újabb veszteség éri a listámat.

Nem tűnik egyszerűnek a megoldás, de jelzi hogy mennyire telített a roster és magyarázza miért nem érkezett (minőségi) UDFA játékos az idei draft után.

A bejegyzés trackback címe:

https://newenglandpatriots.blog.hu/api/trackback/id/tr5816526296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása