New England Patriots az én szememmel

Houston baj van?

2021. október 10. - topin

Egyelőre csak a mérkőzés előtt van baj, de jelenleg nem áll jól a szénánk. A teljes támadófal kidőlt, cserébe a secondary is lukas lesz. Mit várhatunk ilyen előjelekkel a Houston elleni mérkőzésen?

pats-texans.jpg

Egyértelműen csak a győzelem lehet a cél, akkor is erősen megtizedelt állapotban érkezünk a Texanshoz. Az Offensive Line összeállítása erősen kérdéses, és nagyon remélem Williams Sherman egyelőre nem kerül pályára, mert abban én sok biztatót nem látnék. Mondjuk egy Alex Redmond, James Ferentz belső támogatás sem a világ legoptimálisabb segítsége, de mivel négy játékosunk is maródi, így azok jönnek, akik még maradtak.

Herron, Durrant páros mint a kezdő tackle opció elég baljósan hangzik. Cajuste igazán játékra alkalmas lehetne már ezekben az ínséges időkben. De mivel Trent Brown IR listára került a visszatérés helyett, így vagy hozunk külsőst, vagy ebből a hármasból oldjuk meg a dolgokat ezen idő alatt. Esetleg Onwenu mehet még ki a jobb oldalra ismét, és akkor Karras operálhatna belül. Egyelőre megjósolhatatlan mire lesz képes a fal.

Ez csak azért nagy probléma, mert a nem túl acélos Texans védelem egyik legjobb egysége éppen a pass rush terén hatékony. A PFF 72.1-es értékelése a feladatkörben a csapat legmagasabb értéke és ezzel a liga 14.helyén állnak.

Pass Rush az erősségük

Charles Omenihu és Maliek Collins jár az élen a siettetésben, de Ross Blackclock és Jonathan Greenard is okozhat problémát. A rutinos Whitney Mercilus pedig vezeti a háziversenyt a sackek számában. Igaz, csak két alkalommal zsákolta be az ellenfél irányítóját, de erre ma nagyobb esélye lehet, mint a szezonban eddig bármikor.

texans_pass_rush.JPG

Ha ezt a faktort az új fal és a play call kompenzálni tudja, akkor nagy bajunk nem lehet, mert passz ellen borzalmas a Texans védőegysége. Kár, hogy pont a passzjáték kárára mehet az a támadófal mizéria.

texans_vs_pass.JPG

Mint látható széles skálán támadhatóak az ellenfél védői, de Zach Cunningham különösen gyenge láncszem idén is a linebackerek között. Micsoda pech, hogy James White nem lesz ennek kiaknázására. A Stevenson, Taylor páros pedig nem csak a fumble szituk miatt kérdéses, hanem a passzblokkolási hiányosságaik miatt is. Márpedig ma különösen fontos lehet ez a faktor a futókat tekintve.

Meg kell találnunk a gyors játékok során, azokat a párharcokat, területeket, ahova Mac Jones hatékonyan el tudja juttatni a labdákat. Nagyon fontos lesz, hogy ne kerüljünk 2 labdabirtoklásos hátrányba a meccs elején, mert azt most nem látni, hogy ezzel a mai kerettel olyan nagyon operálnánk no huddle, vagy mély játékok esetén.

Egyértelműen a védőknek kell megnyerni a meccset. Labdákat kell szerezni és jó mezőnypozíciót biztosítani a támadóknak. Ezért az ellenfél újonc irányítójára hatalmas nyomást kell küldeni és bevállalni az emberezést, még úgy is, hogy Jalen Mills sem lesz a mai napon. Myles Bryant jött fel a gyakorlóból, amivel nekem nincs különösebb problémám. Inkább őt nézem coverage feladatoknál, mint a speciális csapatban király Justin Bethelt.

QB a gyenge pont

Davis Mills nagyon könnyen zavarba hozható és igen gyengén tevékenykedik egyelőre. Tyrod Taylor sérülése miatt került idő előtt a frontvonalba, ami nekünk most kapóra jöhet. Folyamatos nyomás kell és a blitz csomagokat hatékonyan lehet majd használni ellene.

A Texans elkapó közül jól ismerjük Brandin Cooksot, vele kemény menet lesz az este folyamán. De duplázzuk be DMC-vel és JC Jacksonnal, vagy Jonathan Jones-szal, aztán a nyomás mellett próbálkozzon Mills ahogyan akar.

Ezt a támadófalat, főleg Tytus Howard oldalán meg kell tudni bontani, 10 nyomást engedett már a szezonban és onnan oda kell érni az irányítóhoz amennyiszer csak lehet. A többiek sem vitték túlzásba a pass protectionben végzett melót.

texans_blocking.JPG

A Texans elkapói emberezés ellen nem túl hatékonyan, így Mills hiányában is azt várnám, hogy egy erős pass rush mellett szoros man coverage érkezik felfogásban. De azzal sem lenne bajom, ha a zónákkal tréfálnánk meg a zöldfülű újoncot.

wr_vs_man.JPG

A futás maradna mentsvárnak a Houstonnak, és nevekben nem is néz ki ez rosszul az egység. De a futásátlaguk is siralmas, aminek nyilván arrafelé is a gyengébb futástámogatás az oka. Az OLine képen azok az értékek is láthatóak.

Itt pedig a futók hatékonysága, vagyis inkább a gyengélkedés:

texans_rushing.JPG

 

Összességében tehát a feladat adott. Nyomás Millsre és labdaszerzések a védelemtől, mindezt a futás megállításával. A támadóknál pedig gyors rövid passzos játékokkal a védelmük fárasztása és az óra kontrollálása.

Ha ezeket megoldjuk, akkor nem érhet minket kellemetlen meglepetés a Texans ellen. Ha viszont bármelyikben is alulmaradunk, akkor komoly problémáink adódhatnak az este folyamán és baj lehet belőle..

 

A bejegyzés trackback címe:

https://newenglandpatriots.blog.hu/api/trackback/id/tr8316716342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása