New England Patriots az én szememmel

Patriots Előszezon #1

2021. augusztus 13. - topin

Bemutatkozott a 2021-es évben a Hazafiak gyülekezete és igen sok reményt keltő megmozdulást fedezhettünk fel a Washington elleni mérkőzésen.

cover_week1.JPG

A debütálás

Mac Jones irányába volt a legnagyobb várakozás és az újonc irányító igazolta is azt, miért olyan nagy a szurkolók bizakodása vele kapcsolatban. A meccs egy szakaszában úgy állt 87 yardos, 13/17-es mutatóval, hogy Wilkerson egy majd 35 yardos TD átadást ejtett el az end zoneban. A számok önmagukban nem sokat jelentenek, főleg hogy ebben benne van egy Meyers bravúros elkapás is, amit a bírók nem adtak meg, Belichick meg az előszezonban úgy látszik nem hord magánál piros zászlót. Szóval közel hibátlan adatokat és 130 yard feletti mennyiséget is olvashattunk volna ekkor a neve mögött, cirka másfél negyednyi játék után.

mac-jones.jpg

De nem ezek a számok, hanem az összkép az, ami igazán leugrott a képernyőről Cam Newtonhoz képest. A jelenlegi kezdő QB megint borzalmasan hektikus volt. Volt rossz snap előtti olvasása, volt borzalmasan elkapkodott és kivitelezett passzkísérlete is, elvesztett labdája önhibáján kívül és jó átadása is. De eddig ebben az idei fellépésben, megint az az ember érzése, hogy vele nagyon dadog a támadószekció. A nagy kontraszt Jones és közte szemmel látható volt, mert egyből a régi idők focija érkezett vissza közénk, amint a 10-es mezben szereplő QB pontos és gyors passzokkal hozta játékba a többieket.

Éles a QB verseny

Most nem nagyon tudnék Cam mellett érveket hozni a szezonnyitóra. De azért azt emeljük ki, hogy Mac Jones számai nem a kezdő védelem ellen jöttek kizárólag, és éles szituban más a leányzó fekvése. Más kérdés, hogy eddig nagyon jól fekszik a látottak alapján. Gyors, pontos, jól dönt és jól olvas és a zsebben is jól mozog. Ennél jobb kezdést nem remélhettünk tőle. Azt gondolom közelített ismét az első heti kezdéshez, amiért vagy nagyon meg kell verni Newtont, vagy neki kell megvernie magát. Ma mindkettőből kaptunk ízelítőt, ha nem is dominánsat, de kis lépés ez a mi életünkben, de nagy lépés Jones esetében.

A levegőben rendben leszünk

A többi támadó esetében nem nagyon tudok elmarasztalót írni. Wilkersonnal nagyon megvan a kémia. Ezt jelzi, hogy 9 labda szállt a boglyas elkapó felé, aki ezekből 6 labdát meg is fogott. Sajnos pont a leglátványosabbat nem, de így is látszott, hogy van benne potenciál 4.számú Wide Receiverként. Meyers, Bourne és Harry közül inkább csak Meyersnek voltak szép pillanatai, de Bourne egy play action után jól találta meg a területet középen és Harry is többször megjátszható lett volna, de Jones a rövidebb, biztosabb megoldást választotta. Ami alapjában jellemezte az újonc döntéseit a mai napon.

Jonnu Smith YAC számai szépen alakulnak majd a szezonban, ebből a mai egy elkapásában is láthattunk bemutatót. Főként a blokkolással volt elfoglalva és többször is 11 personelt kaptunk, amit kevésbé vártunk az este folyamán.

A futójátékra nem lehet panasz.

Kivétel nélkül mindegyik futó megmutatta a lehetőségeit. Harris és Michel bitang erős páros lesz, amennyiben mindkettő marad a szezonra. Taylor tényleg jobb élesben, mint gyakorláson, ahogy a futók edzője Ivan Fears ezt jelezte is. Rhamondre Stevenson meg jött látott és ellopta a show-t mindenki elől. Egy 91 yardos TD-vel debütálni az elég vagány bemutatkozás. De már előtte is imponálóan vitte végig a Williams Interception utáni drive-ot, amiben kizárólag ő kapott labdát a Touchdownig.

Kaptunk Cajusteból is látnivalót, de itt volt Redmond és Cunningham is. Egyelőre nem kerültek közelebb a tűzhöz. Wynn kis megingással kezdett, de Chase Young másokat is megkerül majd az első két lépése okán, és mivel ez egy előszezon meccs, így inkább itt jöjjön a hiba.

A kezdő védelem jól mutatkozott be.

Matt Judon egy vadállat, ezt már most kijelenthetjük. A foci IQ-ja is hatalmas, nem csak az ereje. Egy esetben annyira jól olvasta a játékot, hogy a pass rushból visszalépett coveragebe és megakadályozta a játékot már pusztán a helyzetfelismeréssel. És vezérként is nagyon hasznos a veterán jelenléte, hatalmas nyereség lesz az idei évben.

Josh Uche is megmutatta mitől döglik a légy. Bár lecsapni még nem tudta a kialakított helyzeteket, de folyton ott lihegett a QB-k nyakán és az első lépése neki is szenzációs. Ronnie Perkins is bemutatkozott, bőven van ideje durrantani, de látszik az erő és a tehetség ami benne van a játékában.

A DLine stabilan állt a lábán futás ellen. Godchaux jó megoldásnak tűnik és a kedvencem Carl Davis is jól mozgott. Akeem Spence viszont hibázgatott és Nick Thurman is bejelentkezett az állásért. De nálam Davis határozottan előttük van jelenleg.

A buborék srácok

Harvey Langinek van a legszebb statisztikája a linebacker sorban, de ez a szokásos csalóka látnivaló. Több látványos nagy hibája is volt a játékosnak, aki ugyan mutatott jó szereléseket is, de ma nem került közelebb a húsosfazékhoz az biztos.

Ellenben Joejuan Williams két kanállal falatozott belőle, annak ellenére, hogy elég gyengén kezdte a meccset és nem nagyon tudott játékba avatkozni. Majd egy Interceptionnel életre keltette az 53-as esélyeit, hogy aztán a meccs végére megint bemutassa a kérdőjeleket vele kapcsolatban. A WFC kétpontos játékánál közvetlen szemlélője volt az eseményeknek. A többi DB sem brillírozott, bár akadt mindenkinek majdnem egy kiemelendő megmozdulása, de cserébe a mérleg másik serpenyőjét is igyekezett mindenki egyensúlyban tartani. Ross volt az, aki nálam súlytalan volt teljesen. De ez legyen a legnagyobb bajunk.

Quinn Nordin meg konkrétan kirúgja Folkot a csapatból, ha így folytatja. Kár azért az elhibázott extra pontért, mert nagyon imponálóan rugdosott az UDFA kicker. Peti az első mezőnygól után hozta is a hírt a meccskövetőnkben, hogy olyan erős lába van a srácnak, hogy kiszakadt a háló és a nézők között landolt a labda. Csak így tovább fiatalember.

Elégedettek lehetünk

Összességében azt kaptam amit vártam. Határozott védelem, amibe Gilmore úgy kell, mint egy falat kenyér. Tessék megfizetni az embert, mert karcsú lesz a CB sor ebben a formában és az meg a Front7-t is degradálja majd. Mac Jones imponálóan kezdett, Newton sajnos ott folytatta, ahol abbahagyta, míg Wilkerson alaposan felrakta magát a térképre. De ugye a TC és előszezon során minden évben van ilyen elkapó, aki aztán a szezonban nem éri el az 5 elkapást sem. Reméljük nála máshogy lesz, főleg ha legyőzi Harryt és a korábbi első körös távozna a csapattól.

A bejegyzés trackback címe:

https://newenglandpatriots.blog.hu/api/trackback/id/tr6416658516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása