New England Patriots az én szememmel

1.hét: Miami Dolphins - a várakozások

2021. szeptember 12. - topin

Új év, új irányító, új remények! Ráadásul akár nagy remények is lehetnek a Patriots háza táján a 2021-es szezonban.

Egy részsikert már kiszurkoltak a Pats fanok, és Mac Jones vezetésével beköszöntött az új éra a csapat életében. Sokan féltik a fiatal játékost és majd csak a saját szemüknek hisznek, vannak akik féltik a poszt mélységét egy sérülés esetén, és akadnak bőven akik a megváltót látják Jonesban. Vélhetően valahol a két tábor között húzódik meg az igazság.

pats-phins2.jpg

Kérdések a QB poszt kapcsán

A mélység miatt én egyáltalán nem aggódom. Hoyer a gyakorlóból két alkalommal, vagyis a 3.hétig fel tud jönni az aktív keretbe. Ha addig történne sérülés, máris megvan a helye a rosteren. Ha viszont senki nem lesz maródi, akkor valakit be kell áldoznia a stábnak a backup QB poszt miatt. Ezzel a manőverrel egy játékossal többet tudunk igénybe venni a szezon elején, kizárólag erről szól a mutatvány. Hoyer minősége meg olyan amilyen, de egy kiváló fal mögött, egy futásra építő csapatban, a tight endek megfelelő használatával vele is ki tudnánk mozogni egy esetleges Jones sérülést. Nyilván egyszerűbb playbook és beszűkült lehetőségek mellett, mindenféle komolyan playoff run lehetősége nélkül, de pár meccs erejéig vele is működne a rendszer. Emlékszem mit művel Kansasben, de nem kell csak abból kiindulni. Vagy ha abból indulunk ki, akkor vegyük bele az egyenletbe, hogy kétszer is magabiztosan elvezette a támadókat 10 yardon belülre. A szezon második felére meg amúgy is jön Stidham. Szóval nem kell parázni, rendben vagyunk ezen a poszton.

Ami az újoncot illeti, egy nagyon magabiztos debütálást vár tőle szinte mindenki. De azért Brian Flores ismeri a dörgést JMD észjárás illetően, szóval sok rosszabb matchup nem jöhetett szembe kezdésre.

Láthattuk a Tampa – Dallas meccsen, hogy 50 passzkísérletet is bemutattak az irányítók fejenként. Nálunk erre akkor lehet számítani, ha ég a ház. Minden más esetben a fiatal QB-t segítő, lassabb tempójú, kis kockázatú felfogással közelítjük majd meg a mérkőzéseket. Természetesen Jones tud mindent, amire szükség van, és ha az ellenfél felállása adja magát, vagy JMD úgy látja jónak, akkor bármikor tempót tudunk váltani, vagy növelhetjük a hatótávolságot a passzjátékban. Nem leszünk feltétlenül kiszámíthatóak, és a korábbi években megszokott, Patriots féle dink&dunk visszatérhet a támadósorunkba.

Én nem látom azt, hogy Jonestől 30 átadást kellene elvárni alaphelyzetben, amikor a meccs úgy alakul, ahogy mi szeretnénk. De azon sem lepődnék meg, ha lenne olyan találkozó, ahol eleve ilyen megközelítéssel állnánk hozzá az ellenfél miatt a gameplan kialakításához.

Én egy 70-75% körüli hatékonyságot vizionálok az első hétre, ami 20-25 kísérletből jönne össze. Ne felejtsük el, hogy mi általában nem fogunk 2-3 játékból végig menni a pályán. Mi kontrollálni szeretnénk az órát és hosszú driveokat vezetni, kivéreztetni az ellenfél védelmét, akik torkán a 4.negyedben lenyomjuk a futást, vagy elvesszük a passzjáték adta lehetőséget, attól függően melyikre van szükségünk az eredmény fényében. Ezzel eleve kevesebb lehetőség jut az ellenfél támadóknak, kevesebb drive nekünk is, kevesebb alkalom a passzjátékra összességében.

Mi várható a meccsen?

Ezekből a számokból is látszik, hogy azt gondolom mi fogjuk irányítani ezt a találkozót. És az történik majd a pályán, amit mi szeretnénk.

A facebook csoportban 78 szoros siker, 34 sima győzelem ellenében mindössze egyetlen szoros vereségre érkezett tipp a részetekről.

Harris 100 yard fölé kerül, minden aktív elkapásra jogosult nem futó játékosunknak lesz előrehaladása passzjáték után. 35 percet birtokoljuk a labdát minimum és a végén már nem adjuk vissza a labdát a Dolphinsnak.

Persze könnyen változhat meccs közben a hozzáállásom, ha a Miami elkapói lubickolni fognak majd. Igazából ez az egyetlen pont, ahol zavar lehet az erőben az előzetes várakozások alapján. Jaylen Waddle komoly problémákat okozhat, DeVante Parker meg mindig komoly problémát okozott az utóbbi időben, amikor pályán volt ellenünk. Gilmore nélkül kicsit fogatlan oroszlánnak tűnik a secondary, de azért egy megfelelő nyomás esetén Tua is elbizonytalanodhat.Jonathan Jones nem engedhet sok elkapás utáni yardot a Miami újoncának, JC Jackson és Joejuan Williams pedig nagyon kemény feladatot kap Parker őrzésével. Kérdés, hogy állunk hozzá az ő semlegesítéséhez, mert ha Williams, ne adj isten Mills kapja a feladatot, akkor bizony oda safety segítségre lesz szükség. Ugye nem ördögtől való gondolat a CB2 vs WR1 felállás plusz safety segítség Belichick repertoárjában. De a CB1 vs WR1 szitu is adná magát Jackson parádés előszezonja után.

A nyomás

A front7-ben olyan lehetőségek rejlenek, amiket mi egyelőre nem is érzékelhetünk. Mivel Belichick mindig lassan kezdi a szezont, így lehet időre van szüksége az egységnek, mire minden összeáll náluk. De a sorsolást látva, most szeptemberben kell kezdődni a focinak, hiszen a szezon második fele az brutálisan keménynek tűnik. A nyerhető meccsek pedig az elején érkeznek szépen sorban.

Minimum 3 sacket szeretnék látni és azt hogy Tua folyamatosan az életéért menekül, ezzel az időzítést is elvéve a Parker,Waddle párossal szemben. A Gaskin vezette futójáték nem szabadna, hogy gondot okozzon. És szerintem 80 yard alatt marad a Miami a játék ezen elemében. Ha mégsem, akkor lőttek a mi irányítjuk a meccset hozzáállásunknak. De azért akkor sem kell kétségbeesni, csupán egy kevés pontos meccsen, minden drive végén pontokat szerezni. Szóval bárhogy is alakuljon a Dolphins elleni mérkőzés, mindegyik egységünk képes kisegíteni a másikat, ha az egyik valamiért nem működne. Egy Chiefs ellen ezt nem tudnánk elmondani, mert egy sok pontos meccs nincs benne feltétlenül a támadókban az első héten, így a védelem gyengébb teljesítményét nehezen kompenzálná az offense. A támadók kevés pontját, meg nem igazán tudná győzelmi reményekkel megtámogatni a defense. De a Miami ellen a kevés pontos meccs is hozható, és a gyengébb védekezést a hatékony futójátékra építő támadósor kellően kompenzálná.

Csepp a tengerben a mai meccs

Bárhogy is teljesítsen a csapat a nyitányon, ez egy jó szezonnak ígérkezik, ami a fényes jövő egy fontos eleme lesz. Sőt, akár egy kiváló QB teljesítménnyel még vérmesebb reményeink is lehetnek. De bármi lesz is a vége ennek a találkozónak, az nem pecsételi meg vagy emeli az egekbe a Mac Jones éra sikerességét. Csupán egy lépcsőfok, amit vagy jól vagy rosszul abszolváltunk, de a végkifejletre semmiféle hatással nem lesz. Persze az idei szezonunkra igen, de ennél távolabbra is tekinthetünk majd szépen lassan.

Mindenkinek jó szurkolást és eredménykövetést. Akik jönnek a közös nézésre, azoknak meg egy jó hangulatú győztes találkozó lesz a jutalma!

A bejegyzés trackback címe:

https://newenglandpatriots.blog.hu/api/trackback/id/tr6716686564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása