New England Patriots az én szememmel

Mit rejt a Szentírás?

2017. szeptember 17. - topin

Mindenki arra kíváncsi egyszeri kisiklás volt a nyitómérkőzés záró negyedében látható összeroppanás és valóban csak a két kulcsember kiválása okozta a lefagyást? Vagy idén komolyabb problémákkal kell szembenéznie a Patriotsnak? A kérdésre rövidesen választ kapunk, hiszen este 19 órától a New Orleans Saints vendége lesz a Hazafiak serege.

logo1.jpg

 

A Szenteknél találunk egy halhatatlant, aki ha kell, egymaga a vállára veszi az egész világot. Óvja csapatát a vereségtől tűzön át és (özön)víz után is. Szent Drew Brees a Superdome fő védőszentje, ez vitán felül áll. Leendő Hall of Fame tag, aki levegőben lélegzetelállító teljesítményre képes. Az ő játékának limitálása kulcskérdés lesz az esti mérkőzésen.

drew1.png

 

A nyitófordulóban szenvedett rendesen, mert a pogány isteneket imádó Vikingek alaposan megnehezítették a tevékenységét az irányítónak. Folyamatosan nyomás alatt volt és nem találta a ritmust a mérkőzésen. Ugyanolyan meglepetés volt ez, mint Tom Brady „vergődése” a Chiefs ellen. A két gigász teljesítményén nagyon sok fog múlni és kulcsfontosságú lesz melyikük tudja magával ragadni a csapatát. Az ugyanis az első fordulóban látszott, hogy ha ők nem tudnak a hadak élére állni, akkor nem nagyon van idén olyan játékos egyik oldalon sem, aki ezt magára vállalva átlendíti a holtponton a többieket.

bresstb.jpg

Mivel a Vikingeknek működött a pass rush, így adott a recept a New Englandnek is, hogy mit kell feltenni a pályára védő oldalon, hogy megállítsák a félelmetes Saints támadósort.

A pats.hu beharangozójában olvasható egy érdekes adat:

A legtöbb szerzett pontot elérő csapatok 2010-től

New England Patriots, 3.433

New Orleans Saints, 3.103

Green Bay Packers, 3.101

Denver Broncos, 2.934

Atlanta Falcons, 2.871

 

Ennek fényében nyugodtan kijelenthetjük, hogy pontzuhatag várható a mérkőzésen. Főként, hogy egyik csapat védelme sem jeleskedett a nyitó fordulóban. A hazaiaknál mondjuk már tavaly is kisebb airbnb bizniszt lehetett észrevenni, mert olyan átjáró ház volt majd minden meccsen, hogy csak azt nem engedték be aki nem arra kószált. Nem véletlenül akartak a nyáron megszerezni egy Komornyikot (Butler) a hátsó régiókba a sok váratlan vendég láttán. Ez a Pats szempontjából biztató, hiszen a nem túl acélos defense ellen, azért rendezheti sorait a megtépázott támadóegység.

Ami fontos, hogy nem csak Szent Brees okozhat galibát a sorainkba. Hanem a tavaly futásonként 5 yardot átlagoló „még nem teljes Szent” Ingram vezette futóegység is. Méltó párja lehet az egykori I.Adrian Viking király, aki azóta megszentelődött. Kamara pedig csak tovább bővítheti a repertoárt.

apingram.jpg

Adrian Peterson még eléggé szenvedős produkcióval rukkolt ki egykori csapat ellen, és össze is pattant Sean Payton főedzővel, amiről itt képekben meg is emlékezem:

apbeszol1.png

De a mindenható Szent Sean, azonnal villámokat szórt a szemével és lerendezte ezt a témát. AP pedig tudomásul vette, hogy itt bizony nem fog királykodni.

apbeszol2.jpg

Szóval életveszély a támadósor errefelé. Alap hogy fogni kell a futást és akkor talán a nyitó meccsen gyengén muzsikáló támadó fal sebezhető lesz a passzoknál. Ehhez mondjuk nem ártana vezetni a meccsen, és így eme hiányosságot előtérbe hozni náluk. Ennek a támadóegységnek az offensive line a rákfenéje. Szerencsére. Mert így azért van opció a limitálásra. nagy feladat hárul a Gilmore - Butler duóra, mert ha nem tudunk nyomást helyezni a Fő szentre, akkor bizony záporoznak majd a labdák a pálya egész területére és igen emberes teljesítményt kell nyújtani a cornerbackjeinknek. Talán még Védőszentek segítségére is szükségük lesz ebben az esetben.

gilmorebutler.png

A mi részünkről sok okosságot nem lehet mondani, mert eléggé limitáltak a lehetőségek. Hogan nem muzsikált fényesen slot receiverként, Cooks félszent, hiszen a Saintstől jött, így ismeri az ellenfelet kívülre-belülről, ahogy őt is ismerik nyilván ugyanígy. Az biztos, hogy nem tudnak olyan védőjátékot felrakni, mint a Kansas tette, hiszen Sam Bradford is alaposan megszórta őket. Így arra számítok, hogy Amendola nélkül is boldogulni fogunk. A meccset agyrázkódás miatt kihagyó mindenes hiányát, érzésem szerint nem fogjuk megérezni. 10 napunk volt rá, hogy kitaláljuk hogyan haladunk, így emiatt nem aggódom.

dolaout.jpg

Ehhez Tom Bradynek a csapat élére kell tud állni és a hű fegyverhordozók nélkül is meg kell bíznia az elkapókban.Ezt a TB-t szeretném látni!

tbeles.jpg

Ellenben a másik kulcsjátékos, a védelem vezérének Hihgtowernek a hiánya már fogas kérdés. Nyilván erre is volt 10 napunk, de amíg a támadóknál Gronkowski, Hogan, Cooks, a törpék (White,Lewis) mind playmakerek lehetnek egy megfelelő gameplan mellet. Addig a védelemben nem nagyon látok olyen opciót, aki átvehetné a szerepet. Persze teher alatt nő a pálma, és ha Harvey Langi kapja HT snapjeit, akkor ott egy esély egy draftolatlan újoncnak, hogy letegye névjegyét. Végül is HT vagy HL, csak egy betű az eltérés. :) Viccet félretéve, azért ez még langyos víz, lássuk be.

langi.jpg

Harris jöhet a futás ellen középre, de ő meg preseasonben már többször lekésett a menetrend szerinti járatokról, amik középről szélre haladtak. Szóval itt nem látom, hogyan tudunk megfelelően működni. De szerencsére van egy olyan edző triónk, akiket nem kell félteni. Nagyon fontos lesz, Matt Patricia védő koordinátor, Bill Belichick  vezető edző és Josh McDaniels támadó koordinátor mit alkottak a mai game plan szentírásakor.

coachok.jpg

Baj akkor lehet, ha a negyedik negyedre kidőlnek azok akikre építették az aznapi játékokat. Mert akkor nincs az a védőszent sereg, ami megment minket egy alapos pofozástól New Orleansba sem.

Egy érdekes adat a végére. Azok a csapatok, amelyek 0-2-vel indítják a szezont, csak 12%-ban jutnak be a rájátszásba. A részünkről nem félek, ha kikapnánk, akkor sem. Mert rém gyenge a csoportunk, ezért nekünk ez megint nem akkora érvágás. Max az első kiemelések nem lesznek meg és Wild Card körbe kezdünk. Ráadásul hazai meccs jön ezután, a nem túl acélos Texans ellen. Ellenben a Szenteknek élet-halálkérdés a győzelem, mert a következő héten a Panthershez látogatnak és 0-2-vel Carolinába utazni egy csoportmeccsre, úgy hogy a Párducok 2-0-val állhatnak simán..háááát..harmadik héten véget is érhet a szezon és kezdhetnek szentségelni a New Orleans-i szurkolók.

 

Amik döntőek lesznek:

Breesre nyomást generálni

breespassrush.jpg

Tom Brady előtud-e lépni vezérnek (Edelman és Amendola támogatása nélkül is)

Volt már, hogy megtette ezt a Saints ellen:
Az emlékezetes meccs nyerő dobás Thompkinsnek

A secondary munkája. Főleg a Thomas vs Gilmore párharc.

A két edzői kar reagálása meccs közben, mert egyik sem engedhet meg újabb lefagyást.

seanvsbill.jpg

De a legfontosabb, kivel lesznek a védőszentek a mai napon..

Azért egy imát elkezdhetünk a csapatért:


Miatyánk BB ott az oldalvonal mellett

Találd ki a jó játéktervet nekünk…

 bb11.jpg

(hátha valaki sértőnek találja, így nem viccelődök ezzel)

A tipp a meccsre: 34-24 a javunkra!

A bejegyzés trackback címe:

https://newenglandpatriots.blog.hu/api/trackback/id/tr9112870344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása