New England Patriots az én szememmel

Hogy állunk most?

2020. január 23. - topin

A jelenleg szerződéssel rendelkező játékosaink száma 45 + Brady. Az ő fizetésük után marad az előző bejegyzésben említett 42 millió dollárja a csapatnak.Most azt tekintem át, hogy a meglévő kerethez milyen módosítások lehetségesek, illetve hogy tudnánk kiállni, ha most kezdődne a bajnokság.

pati.jpg



QB2 Stidham, Kessler
RB5+2 White, Michel, Harris, Burkhead, Bolden + Develin, Johnson
WR5 Edelman, Harry, Sanu, Meyers, Olszewski
TE2 Izzo, LaCosse
OL7 Wynn, Froholdt, Andrews, Mason, Cannon, Cajuste, Cunningham

DT2 Guy, Cowart
DE4 Simon, Winovich, Wise, Rivers
LB2 Hightower, Bentley
CB6 Gilmore, Jo.Jones, Williams, JC Jackson, J.McCourty, Ross
S4 Chung, Harmon, Brooks, Gant
ST4 Cardona, Bailey, Gostkowski, King

Ami jól látható ebből, hogy CB és RB poszton bőven tudunk cutokkal operálni és felszabadítani helyet a csapat erősítésére és egy irányítóra. Viszont szükség lesz a védőfal közepén tömegre, valamint linebackerekre. És a Safety depth sem feltétlenül megnyugtató ebben a formában.

Nos a 42millióból tegyünk félre 10 milliót a draftra és a szezon közbeni mozgásokra, így marad 32 millió. Cutoljunk bőszen, főleg olyan poszton ahol telítve vagyunk, illetve ahol mindenképpen upgradre van szükség.Itt természetesen a trade is opció, tehát kaphatunk némi aprót egyik-másik játékosért.Az alábbi játékosok kivágásával felszabadíthatunk néhány milliót:

Kessler 0,8
Burkhead 2,9
Johnson 0,6
Olszewski 0,6
LaCosse 1,4
Gant 0,5
JMC 3,8
Gostkowski 4,4

Ez a 8 ember 15 milliót jelentene, amivel 47 milliót tudnánk költeni, viszont csak 37 játékosunk van így a keretben, ami így festene ezek után:

QB1 Stidham
RB4+1 White, Michel, Harris, Bolden + Develin,
WR4 Edelman, Harry, Sanu, Meyers,
TE1 Izzo,
OL7 Wynn, Froholdt,Andrews, Mason, Cannon, Cajuste, Cunningham

DT2 Guy, Cowart
DE4 Simon, Winovich, Wise, Rivers
LB2 Hightower, Bentley
CB5 Gilmore, Jo.Jones, Williams, JC. Jackson, Ross
S3 Chung, Harmon, Brooks,
ST3 Cardona, Bailey, king

Vagyis szükségünk lett most már fizikailag is, nem csak minőségben, tight endre. Jönnie kell elkapónak és safetynek is, amikre az első felsorolásban darabszámra megvoltunk. Természetesen a támadófalba is kellene mélység, ha Thuney-t nem tudnánk visszahozni.Megjegyzem egy Mankins-t is tudtunk pótolni, szóval Thuney is vélhetően erre a sorsra jut. Feleslegesnek tűnik 13 milliót áldozni erre a posztra.

Kik azok akiket visszaigazolhatnánk olcsón és beleilleszkednek az eddigi években látott csapatépítésbe?

Nos én kettő Specteam ászt mindenképp látok az Ebner,Bethel,Slater trióból. King felépülésével és Bolden rosteren tartásával talán BB is megelégedne ezzel a számmal. Nyilván repülhet akár King is, és Bolden is és jöhet az öregek helyett fiatalabb spec.teamer máshonnan. Olszewskivel én nem számolnék, mert éppen elég ember van, aki csak a speciális egységben bevethető és bármelyik elkapónk vagy Bolden is alkalmas a visszahordó feladatok ellátására. Slater azóta már jelezte is, hogy szeretné a csapatnál folytatni.

Folkra cserélném Gostot, valamint Ferentz lenne a belső falember, mint jolly joker a center és guard posztokra. Igazából Cunningham is kirakható és Newhouse is visszahozható olcsón, de alapvetően Cajuste az akinek pályára kell kerülni, ha a kezdő tackle kidőlne valamelyik oldalon.Calhoun is apróért visszajöhetne, amolyan Van Noy szerepre, főleg pass rush miatt. Nyilván Van Noy futás ellen se volt kutyaütő, így őt nehéz lesz pótolni.Butler pedig 2.körös tendert kapna nálam. Szerintem eredeti körössel, mivel UDFA volt, elviszik 2 milliós fizuval. 3milliót nem biztos megér, de nagyon kell az ember középre, aki tud nyomást is generálni egyértelmű passzhelyzeteknél.

Erre az 5 emberre 11 milliót kellene kiadni nagyjából Így módosulnának az alábbi pozik:

OL8 Wynn, Froholdt,Andrews, Mason, Cannon, Cajuste, Ferentz, Cunningham
DT3 Guy, Cowart, Butler
LB3 HT, Bentley, Calhoun
ST6 Cardona, Bailey, Folk, King, Slater/Bethel/EBner hármasból kettő.

Ezzel nálam a futó poszt után a támadófal is kész lenne. Persze beférhet 9.embernek egy Eleumonor féle ember olcsón. Sőt Cuni helyett egy belső posztos falember backupnak (guard vagy center). De ez a roster alja jelenleg lényegtelen, most a cap és lehetőségek terét vizsgáljuk. A Spec.Team ászok is itt vannak és a rúgójátékosok és long snapper is megvan.

Még maradt 36 milliónk és jelenleg lenne 43 játékosunk. Az idei drafton a Sanu trade miatt nincs 2.körösünk, de van cserébe három 3.körös cetlink. Kettő kompenzációs Trey Flowers és Trent Brown elvesztése miatt érkezett. Ezen kívül egy 4.körös pickünk van még, ami értelmezhető tartományban van. A zavarosban is tudunk halászni 7 darab pickkel, ebből négy a 6.körben és három a 7.körben van. A hatodik körösök a Dawson és Crossen tradeből, illetve a Patterson és Malcom Brownért kapott komp.pickekből állnak. Nyilván ezekkel a cetlikkel apró felmozgásokat tudunk elkövetni, nem hiszem, hogy 7 játékost kiválasztanánk a harmadik nap vége felé. Nem nagyon férnének rosterre ők. Ha feltételezzük, hogy lesz legalább egy letradelésünk a 3.körből a negyedikbe mondjuk, akkor 6 olyan játékost tudunk hozni, aki érdemben akár pályára is kerülhetne. Amúgy az első körben is mehetünk előre is és hátra is. De most ezzel ne foglalkozzunk. Vegyük az alap 5 választási jogot és azokra nézzünk variációkat:

Az első körben lesz lehetőségünk nagyon tehetséges elkapót szerezni, vagy linebackert is választhatunk, de akár safetyre is áldozhatjuk ezt a picket. De több olyan mockot is láttam, ahol EDGE érkezett hozzánk. Igazából még rengeteget fognak változni a draft boardok, és ahány mock, annyi féle verzió, de az látható hogy jelenleg úgy tűnik lehet olyan értékű játékos bent, aki nekünk segítséget jelentene. Ha azt nézzük, hogy Jamie Collins, Winovich, Wise, Williams, vagy akár a futók is inkább a 2.évükre kaptak/kaphatnak komolyabb terhelést, akkor most lehet szakítani kell a hagyományokkal és olyan játékost kell hozni, aki egyből bevethető lesz. HT és Chandler Jones esetében, előbbi szenvedett, míg utóbbinak nem volt gondja a kezdő évében. A jelenlegi mockok alapján, még Ruiz és Biadasz is elérhető lesz, akik a legjobb centerek az idei felhozatalból. Viszont ha megnézzük, Karras és Andrews sem jött magasan, ha egyáltalán draftolva volt ugye, így nem biztos, hogy egy ilyen "előkelő" picket erre a posztra áldoznánk. A teljesség igénye nélkül pár név, akiket hozzánk mockoltak az elmúlt hetekben illetve arra a környékre látnak elkelni, ahol mi húzni fogunk:

AJ Epenesa DE, McKinney S, Raekwon Davis DT, Kindley OG, Madubuike DT,Jacob Eason QB, Chaisson OLD/EDGE, Okwara OLB, Terrell Lewis EDGE, Kennetth Murray LB, Reagor és Ruggs WR, Delpit S, Kinlaw DT, Blacklock DT, Jeffesron WR, Baun EDGE, Shenault WR, Marlon Davidson EDGE, Herbert és Love QB, Patrick Queen LB

Nyilván azóta volt, aki lefele vagy felfele mozdult a boardokon, illetve nincs is a radarunkon. Igazából szemléltetni azt szeretném, hogy minden hiányposztunkra tudunk húzni olyan embert, akinek az értéke is nagyjából ott lenne. Sőt akár hátra is tradelhetünk, mert lehet több olyan jelöltünk is lesz még bent, ami lehetőséget ad hátramozogni.

A 3. és 4.körben is bőven lesz a needjeinkre játékos, akinek a hozzáadott értéke segíthet a csapatnak már jövőre. Tight end, elkapó, linebacker, safety és edge rusher is érkezhet ezekben a körökben. Írhatnék neveket, de ezekben a körökben lesz a legnagyobb fel/le mozgás a boardokon a közeljövőben.

Tehát ott tartottunk van 43 játékosunk, amihez draftolunk 5+2 embert (5 embert az első 4 körben és mondjuk kettőt a hátsó körökben lévő pickjeinkkel)  és még fogjon rostert majd 1 UDFA is, akkor nagyjából 2 embernek kellene helyet találni szerződés hosszabbítással.És erre van még 36 milliónk.Mondjuk meglepő lenne, ha csak két ember érkezne a szabadügynök piacról és/vagy a keretszűkítés utáni kukázáskor az 53-ba. De most számoljunk így. Ebből is látszik, mennyire korai ezt boncolgatni részleteiben.

Tetszőleges megoldások jöhetnek létre: Bradynél 20-28 millió közötti pénzzel. Az elit WR pénzt 12-18 között könyveléstől függően értelmezném 2020-ra. Az elit TE 10millió körül lehet a piacon. DMC árát belőni se nagyon tudom 6-10M között valahol talán. Ha Sanut is cutoljuk, az újabb 6,5 millió teret nyitna, tehát 42,5 lenne a cap space akkor:

TB+ 2TE (McDonald, Ebron, Eifert, Henry, Fells, Hooper, Koyack)
TB + egy elit WR + elit TE (és ez esetben Sanu is cut és TB nagyon akciósan ír alá, viszont Cooper és Green mögött nem tolonganak a népek. Sanders, Roby Anderson mellett Perriman,lehet ez egyetlen jelölt, mert a  Funchess, Cobb, Amendola, Sharpe vonulattal olyan nagyon nem lennénk előrébb)
TB + Thuney (ha TB ad jelentős diszkontot akkor + elit TE is beleférhet, de lehet jobb lenne a többi  csapategységbe az erősítés, mint ennyire drágán Thuney-t megtartani)
TB + van Noy + TE (TB diszkont)
Thuney + Van Noy + TE + Shelton/Collins (ez esetben valami akciós QB megoldásra futná csak)
Elit WR + Thuney + TE (Sanu cut) viszont ez megint Brady nélküli megoldás.
Elit WR + Thuney + Collins / Van Noy (elkelne némi maradási szándék tőlük és pl Daltonra se biztos, hogy maradna)
TB + DMC + Van Noy (mindkét öreg jelentős kedvezményt ad mpndjuk 22+5+9 formában)

Új QB-val nagyobb a mozgástér, mert Dalton, Bridgewater és Mariota is, főleg utóbbi, jelentősen olcsóbban szerződtethető lenne. És egy jó első éves könyvelt szerződés esetén 22-28 millió maradna, hogy jobb WR/TE jöjjön és Van Noy/Thuney/DMC-ből is maradjon valaki. + Sanu cut esetén akár kettő is. Draftolhatunk is QB-t az első körben, szóval lehet újonc irányító érkezik a hosszútávú tervekre nézve.

Ha TB 30 millió körüli pénzt akar, akkor a Sanu cuttal sem tudunk nagyon ugrálni az FA piacon. Mert akkor 12,5 körül költhetnénk csak. Ez esetben nyilván a Thuney, Van Noy, DMC, Collins vonulat távozna és TE vagy WR kellene ezen a pénzen. Főként, mert Sanut is kiraknánk ekkor.

Én egy olyan megoldást látnék szívem szerint, amiben érkezik a piacról egy blokkolásban és elkapásban is használható tight end. Valamint egy veterán elkapó, aki hosszában képes lenne megnyújtani a pályát és mélységi fenyegetés lehetne. Nem feltétlenül AJ Green, Amari Cooper vonulatra gondolok, akik a krém lesznek az elkapók közül, akik kinézhetnek a piacra, ha saját csapatukkal nem sikerülne megállapodni. Mivel nem szoktunk feltétlenül kitömni FA játékosokat, nem vagyok benne biztos, hogy a sokak által várt elit TE,WR duó érkezne a nyáron. Persze, engem is örömmel töltene el, de lássuk be, nagy invesztálást erre nem szoktunk fordítani.

Megtartanám Tomot, de ha elengedjük, mert nem tudunk megállapodni vele, azt is eltudom fogadni. Óriás TB fan vagyok, de a csapat a fontosabb. És ha olyan pénzt kér, vagy BB úgy érzi, máshova jobban kell az erőforrás, akkor nincs okom kételkedni a döntésükben. Szóval nálam maradna Tom és Sanu és DMC is. Ezzel el is menne a pénzünk, mert jönne még egy veterán TE is. Thuney helyét Froholdt kapná, HT és Bentley mellé az első körben draftolunk egy OLB/EDGE rushert, vagy LB-t, aki első naptól kezdő lenne. A harmadik és negyedik  körben elkapó, linebacker/edge attól függően az elsőben melyik nem érkezett, valamint egy tight end és egy DT lenne a húzás.

Ezzel az alábbi csapat várhatná a startot:

QB2 Brady, Stidham
RB4+1 Michel, White, Harris, Bolden + Develin
WR6 Edelman, Harry, Sanu, veterán FA, Meyers, Rookie 3.-4.körből (ő is és a veterán is az X elkapó kategória)
TE3 Izzo, veterán FA (McDonald, Henry/Hooper), rookie 3.-4.körből
OL8 Wynn, Froholdt, Andrews, Mason, Cannon, Cajuste, Ferentz, valaki tök olcsón még 8.embernek belülre
DT4 Guy, Cowart, Butler, rookie 3.-4.körből (run stopper)
DE5 Simon, Winovich, Wise, Rivers, első körös újonc/3.-4.körös újonc (Chiassont vagy Epenesát bírnám nagyon)
LB4 HT, Bentley, Calhoun, első körös / 3.-4-körös újonc (Murray/Queen kedvelt lenne részemről)
CB5 Gilmore, JoJo, JCJ, Williams, Ross
S4 DMC, Chung, Harmon, Brooks
ST6 Cardona, Bailey, Folk, King, Ebner/Slater/Bethel trióból 3.

Ez így 52 ember, vagyis maradt hely a leendő UDFA játékosunknak idén is. Elsősorban a CB sorba látnám szívesen, illene a sormintába :) Sőt a Rivers, Wise duó akár cut is lehet és akkor némi pénz még felszabadul és veteránok érkezhetnek a helyükre, vagy a draft hátsó részéről valaki rostert foghat, esetleg még egy UDFA..Wise nem hozta tavaly, azt amit vártak volna tőle a szurkolók. Rivers pedig nem bírt egészséges maradni. De adnék még egy esélyt nekik, aztán a TC-ben úgyis kiderül mi a helyzet..vagy mondjuk FA piacról ILB Correa is nagyon szimpi lenne nekem,

Nekem egy R.Anderson/Perriman/Sanders megnyugtató lenne, de nem kapok hisztirohamot, ha Belichick másban látná a megoldást. Egy 3.kört tudunk bedobni maximum olyan emberért, akinek szerződése van. Ezért is gondolom, hogy Sanu-t inkább megtartjuk, mint újabb picket áldozzunk veteránért. De azért a 6,5 milliós cap hit, lehet elegendő indok lesz a kivágásra..

Közben Williamsünket letartóztatták, az még akárhogy elsülhet. Phillip Rivers Florida felé kacsingat, Tom Brady nem zárkózott el az FA tárgyalásoktól, így lehet ő teszteli a piacot. Dalton továbbra is reális célpont lenne, ahogy jöhetne Love, Eason vagy Fromm is hozzánk a drafton. Bár Stidhamről nem mondanék le, azzal, hogy elé hozok egy fiatalt. Akkor inkább egy veterán és lássuk hogy fejlődik Stidham mögötte..

Az utóbbi évek legizgalmasabb offseasonja jöhet, rengeteg opció van, amivel Bill Belichick indíthatja a bulit. Az biztos, hogy minden lépéssel egy másik dominó eldől majd a sorban és szépen lassan tisztul a kép, hogy a végén a keretszűkítésnél megint csavarjon egyet a dolgokon a mágus..

Legközelebb majd egy szezonértékelővel jelentkezem a First Down felkérésére, addig meg Belichick alkosson kedvére és persze a kedvünkre is! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://newenglandpatriots.blog.hu/api/trackback/id/tr4115419800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása